Siirry sisältöön
Osso buco

Osso buco

4

20min työaika + 3h 20min kokonaisaika

Helppo

Osso buco on herkullinen pataruoka. Sen valmistus vie hieman aikaa, mutta on takuulla vaivan väärti. Pataruoka on hyvä vaihtoehto myös sen vuoksi, että ne ovat riitoisia koko perheen ruokia. Pataruoka myös yleensä paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Osso buco
  • 1 kg osso bucoa (luullista naudan potkaa)
  • 2 dl kuivahkoa valkoviiniä
  • 1 kpl yrttistä tomaattimurskaa
  • 2.5 dl lihalientä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kpl sellerinvartta
  • 1 kpl ruukku oreganoa
  • 4 kpl timjamin vartta
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Mausta lihat suolalla ja pippurilla molemmin puolin ja ripottele niiden pintaan ohuelti jauhoja.

Kaada suureen ruskistusta kestävään pataan öljyä ja ruskista kiekot padassa (tai paistinpannulla). Nosta sivuun odottamaan, mutta ota myös niistä valuva neste talteen.

Laita sipulisilppu pataan ja rukista sipuli kullanväriseksi.

Laita lihat takaisin pataan ja kaada perään 2 dl valkoviiniä. Keitä viiniä kasaan ja lisää tomaattimurska, porkkanat ja selleri. Kaada joukkoon lihaliemi.

Lisää pataan lopuksi pilkottu valkosipuli ja yrttinippu. Peitä pata kannella ja kypsennä 200 asteessa n. 30 min. Laske lämpotila 150 asteeseen ja hauduta uunissa n. 2 – 3 tuntia, tai kunnes liha irtoaa luista.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 399 kJ / 95 kcal 1594 kJ / 379 kcal
Rasva 2.9 g 11.7 g
- josta tyydyttynyttä 0.7 g 2.9 g
Hiilihydraatit 2.9 g 11.5 g
- josta sokereita 0.8 g 3.3 g
Proteiini 14 g 55 g
Ravintokuitu 0.5 g 2 g
Suola 0.3 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle