
Osso buco
4
1t 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Osso buco
- 2 kpl Snellman Ossobuco n. 500 g
- 2 dl kuivahkoa valkoviiniä
- 1 kpl yrttistä tomaattimurskaa
- 2.5 dl lihalientä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 2 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 kpl sellerinvartta
- 1 kpl ruukku oreganoa
- 4 kpl timjamin vartta
- 1 kpl laakerinlehteä
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Mausta lihat suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
Ripottele niille sitten ohuelti jauhoja.
Kaada suureen ruskistusta kestävään pataan öljyä ja ruskista kiekot padassa (tai paistinpannulla). Nosta sivuun odottamaan, mutta ota myös niistä valuva neste talteen.
Laita sipulisilppu pataan ja rukista sipuli kullanväriseksi.
Laita lihat takaisin pataan ja kaada perään 2 dl valkoviiniä. Keitä viiniä kasaan ja lisää tomaattimurska ja porkkanat. Kaada joukkoon lihaliemi.
Lisää pataan lopuksi pilkottu valkosipuli ja yrttinippu. Peitä pata kannella ja kypsennä 200 asteessa 1,5 h tai kunnes liha irtoaa luista.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 395 kJ / 94 kcal | 1580 kJ / 375 kcal |
Rasva | 2.8 g | 11.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.7 g | 2.9 g |
Hiilihydraatit | 2.9 g | 11.5 g |
- josta sokereita | 0.8 g | 3.3 g |
Proteiini | 14 g | 55 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 2 g |
Suola | 0.3 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.