Siirry sisältöön
Mausteet ja marinadit

Mausteet ja marinadit

Mausteet ja marinadit ovat olennainen osa lihan grillaamista. Mikäli ei halua käyttää valmiiksi marinoitua lihaa, on oman marinadin tai mausteseoksen käyttäminen oiva vaihtoehto. Näin voit paitsi korostaa grillattavan lihan makua, tuoda annoksiin raikkautta, tulisuutta tai muuten vain vaihtelua.

Mausteita ja marinadeja lihalle

Mausteet ja marinadit ovat oiva tapa kruunata grillatun lihan maku. Mutta aina ei sopivan mausteseoksen tai marinadin keksiminen ole kovinkaan helppoa. Ei kuitenkaan hätää, sillä tällöin voit hyvinkin kääntyä meidän puoleen. Miltäs esimerkiksi kuulostaisi sweet chili marinadi, limemarinadi lihalle tai kahvinen BBQ marinadi

Vai kaipaatko sittenkin jotain suolaista, makeaa tai etikkaista? Reseptivalikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Makumieltymykset on hyvä ottaa huomioon, kun pohditaan lihalle sopivia mausteseoksia ja marinadeja. Kannattaa myös miettiä, kuinka paljon aikaa esimerkiksi marinadin valmistamiseen on, sillä meidän reseptivalikoimasta löydät useita marinadeja, joiden valmistuaika vaihtelee muutamasta minuutista useampaa tuntiin. Marinadit voi myös halutessaan valmistaa hieman resepteistä poikkeavilla aineksilla, jos joku maku ei tunnu omaan suuhun sopivalta.  

Nappaa ohesta talteen ohjeet mausteille ja marinadeille, joilla grillatut lihat maistuvat entistäkin paremmilta.