Siirry sisältöön
Lasagne

Lasagne

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g

8

30min työaika | 1t 30min kokonaisaika

Keskitaso

Lasagne ei varmasti juuri esittelyjä kaipaa. Paras lasagne valmistuu tietenkin omassa uunissa, eikä se lopulta ole niin vaivalloista kuin kuvitellaan. Herra Snellmanin paras lasagneresepti on tehty perinteisellä tavalla kotimaisesta, pakastamattomasta Kunnon jauhelihasta. Tämä helppo lasagne ja sen ohje koostuu kolmesta osasta: jauheliha- ja juustokastikkeista sekä kokoamisesta. Jos kotoasi löytyy useampi lasagnevuoka, voit myös hyvin tehdä kerralla monta annosta. Näin lasagne riittää isommallekin seureelle.

Ainekset

Lasagnen kokoamiseen
  • 9 kpl lasagnelevyä
  • 1 dl juustoraastetta päälle
  • 1 rkl öljyä
Juustokastike
  • 40 g voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 4 dl juustoraastetta
Jauhelihakastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (40g)
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

Valmista ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulit. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää tomaattipyre ja tomaattimurska. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja mausta sokerilla, suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen hautua 5 minuuttia.

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kiehahtaa hetki, mutta älä ruskista. Lisää huoneenlämpöinen maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Varo ettei maito pala pohjaan!
Mausta kastike suolalla ja muskottipähkinällä. Lisää juustoraaste vähitellen. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa lasagne. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Levitä kerros juustokastiketta lasagnevuoan pohjalle.Laita sen päälle lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Toista sama. Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkkejä

Muistathan laittaa runsaasti juustoa, mutta pidä mielessä lasagnen paistoaika, ettei kaunis kuorrutus pääse palamaan.

Lasagne saa uusi makuvivahteita, kun lisäät siihen esimerkiksi herkkusieniä tai porkkanaraastetta. Voit valmistaa kasvislasagnen helposti korvaamalla jauhelihakastikkeen tomaattikastikkeella ja erilaisilla vihanneksilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 320 g
Energia 760 kJ / 182 kcal 2431 kJ / 584 kcal
Rasva 11.8 g 37.7 g
- josta tyydyttynyttä 5.8 g 18.5 g
Hiilihydraatit 8.6 g 27.6 g
- josta sokereita 3.4 g 10.8 g
Proteiini 10 g 31 g
Ravintokuitu 0.8 g 2.6 g
Suola 0.6 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Italialainen ruoka Pastaruoat

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle