Helppo lasagnette
4
45min kokonaisaika
Helppo
Lasagnetteen kastikkeita tarvitaan vain yksi ja pastalevyjen sijaan käytetään rikottuja pastalevyjä tai erityisesti lasagnetteen tarkoitettua pastaa. Lasagnette onkin siksi hieman helpompi ja nopeampi valmistaa kuin lasagne, eikä tiskiäkään tule liiaksi asti.
Tämä lasagnette saa potkua chilikastikeesta ja makua tomaateista ja yrteistä. Kermalla ja juustolla viimeistellyn ruoan jauhelihaksi sopii oivallisesti vähempirasvainen Kunnon paistijauheliha, joka valmistetaan aina tuoreesta, käsinleikatusta suomalaisesta naudanlihasta. Kokeile!
Ainekset
Helppo lasagnette
- 7 kpl lasagnelevyä
- 2 dl vettä
Kastike
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl chilikastiketta
- 1 kpl yrttistä tomaattimurskaa
- 1 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl lihaliemikuutiota
Päälle
- 2 dl kermaa
- 150 g juustoraastetta
Ohje
Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
Ruskista sipuli ja jauheliha paistinpannulla.
Lisää valkosipuli ja mausteet, lisää myös tomaattimurska ja vesi. Anna kiehahtaa hetki.
Riko lasagnelevyt ja lisää kastikkeen joukkoon, sekoita.
Kaada vuokaan. Lisää päälle kermaan sekoitettua juustoraastetta.
Paista lasagnettea uunissa 225 °C noin puoli tuntia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 627 kJ / 150 kcal | 2381 kJ / 570 kcal |
Rasva | 8.8 g | 33.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 15.4 g |
Hiilihydraatit | 7.9 g | 30.1 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 8.2 g |
Proteiini | 10 g | 37 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.4 g |
Suola | 0.6 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.