Lasagne

Betygsatt 0 av 5
Lasagne 1

Enklare lasagne blir det inte. Lätt att laga och lätt att servera.

8 75 min

Ingredienser

  • 9 lasagneskivor
Ostsås
  • 40 g margarin eller smör
  • 4 tsk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk muskot
  • 4 dl riven ost

Gör så här

  1. Maletköttsås: Bryn maletkött och finfördela löken lätt i en varm, fettig stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré, finfördelad vitlök, köttbuljongtärning och kryddor.
  2. Ostsås: Låt koka upp fett och mjöl i en kastrull för såsen. Tillsätt rumsvarm mjölk långsamt och rör om hela tiden. Värm och rör om till såsen tjocknar och stiger. Var försiktigt så att inte mjölken bränner i bottnen! Krydda såsen och tillsätt riven ost lite i gången. Rör om så att blandningen blir jämn.
  3. Instruktioner: Bred ut ett varv med ostsås på bottnen av en smord lasagneform. Sätt lasagneskivor på, maletköttblandning och ostsås. Upprepa samma procedur. Bred ostsås på de sista skivorna och strö riven ost på ytan. Stek i 225 °C i ca 30 min.
  4. Ps. Du kan enkelt göra en vegetarisk lasagne genom att ersätta maletköttsåsen med tomatsås och olika grönsaker.
  5. Herr Snellmans recept, varsågod!
  6. VIDEO AV HUR MAN LAGAR lasagne
  7. Se på YouTube hur man lagar lasagne.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept