
Moussaka
1h 30min
6
Keskitaso
Ainekset
Moussaka
- 5 kpl keitettyä perunaa
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl munakoisoa
Jauhelihakastike
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 6 kpl tomaattia
- 1 kpl sipulia
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl valkosipulijauhetta
- 0.5 tl yrttimaustesekoitusta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Juustokastike
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1.5 dl mozzarellaraastetta
- 3 dl maitoa
- 0.5 dl parmesaani juustoa
Ohje
-
Pilko tomaatit ja poista niistä kannat. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä perunat.
-
Lämmitä paistinpannu miedolla lämmöllä ja paista sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä (1 rkl). Lisää jauheliha ja paista.
-
Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteella. Sekoita joukkoon tomaatit ja paista vielä pari minuuttia.
Juustokastike
-
Hauduta maito kattilassa sekoittaen. Mausta suolalla ja valkosipulilla. Lisää laimennettu maissitärkkelys. Lisää juusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja kastike on sileä.
-
Kaada juustokastike jauhelihamoussakan päälle ja ripottele päälle riittävästi parmesaanijuustoa.
-
Paista moussaka uunissa 200 asteessa 20 min tai kunnes sillä on kaunis väri. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Vinkki!
-
Tämä moussaka ohje soveltuu toki tehtäväksi myös pelkästään kesäkurpitsasta tai munakoisosta.
-
Tutustu myös lenkki-munakoisovuokaan, täytettyihin kreikkalaisiin munakoisoihin sekä muihin kreikkalaisen keittiön resepteihin!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 377 kJ / 90 kcal | 1434 kJ / 343 kcal |
Rasva | 4.7 g | 17.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.1 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 5.1 g | 19.3 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 10.7 g |
Proteiini | 6 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 4.4 g |
Suola | 0.4 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.