Siirry sisältöön
Jälkiruoka

Jälkiruoka

Jälkiruoka, ah tuo aterian päättävä makea herkku. Joka aterialla on hyvä olla sopivassa suhteessa suolaista ja makeaa. Kuten muissakin asioissa, niin myös ruoassa tasapaino on kaiken a ja o. Kyllähän sitä kannattaa ylläpitää myös suolaisen ja makean tasapaino, eikö totta? Tämän vuoksi jälkiruoka on annos, jota ei ole syytä unohtaa.

4

1t

Helppo

Riisipuuro

20

1t 10min

Keskitaso

Taatelikakku

Aina jälkiruokareseptejä ei tule omasta takaa, mutta ei syytä huoleen, silloin voi aina kääntyä meidän puoleemme. Miltäs kuulostaisi esimerkiksi taatelikakkuraparperipiiras tai muurinpohjaletut?

Suolaisissa ruoissa voi suhteellisen huoletta vaihtaa aineksia tai jättää jotain jopa kokonaisuudessaan poiskin, mutta asianlaita ei ole sama kun on kyse jälkiruoasta. Jälkiruokia valmistaessa on syytä huomioida se, että raaka-aineita voi toki jonkun verran vaihdella, mutta esimerkiksi kohottavia ainesosia ei kannata jättää pois. Muutoin lopputulos ei ole toivottu.  

Jälkiruoka on hyvä ratkaisu myös siitä syystä, että sillä voi korvata karkit, suklaat ja jäätelöt. Valmistamalla jälkiruoan itse tiedät nimittäin tasan tarkkaan, mitä kaikkea annos sisältää ja miten paljon.

Tästä meillä Snellmanilla hyväksi todettuja jälkiruokareseptejä, ole hyvä. Kokeile, ihastu ja nauti!