Siirry sisältöön
Riisipuuro

Riisipuuro

1h (josta aktiivista 15min)

4

Helppo

Samettisen pehmeä riisipuuro on niin hyvää. Riisipuuron täytteet voi vapaasti valita omien makumieltymysten mukaan. Riisipuuron voi tarjota esimerkiksi luumukeiton tai maidon, kanelin ja sokerin kera. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Riisipuuro
  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 8 dl täysmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl mantelia

Ohje

Mittaa vesi teflonkattilaan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä niin kauan, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.

Keitä puuroa hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Peitä puuro kannella, ja nosta kattila levyltä. Anna hautua kypsäksi, noin 45 minuuttia. Lisää suola ja manteli.

Sekoita ja kuumenna puuro ennen tarjoilua. Tarjoa luumukeiton tai maidon, kanelin ja sokerin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 407 kJ / 97 kcal 1018 kJ / 242 kcal
Rasva 3.1 g 7.7 g
- josta tyydyttynyttä 1.8 g 4.4 g
Hiilihydraatit 13.5 g 33.8 g
- josta sokereita 3.9 g 9.8 g
Proteiini 3 g 8 g
Ravintokuitu 0.3 g 0.9 g
Suola 0.7 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle