Riisipuuro
1h (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
Riisipuuro
- 3 dl vettä
- 1.5 dl puuroriisiä
- 8 dl täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- 1 kpl mantelia
Ohje
Mittaa vesi teflonkattilaan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä niin kauan, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito.
Keitä puuroa hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Peitä puuro kannella, ja nosta kattila levyltä. Anna hautua kypsäksi, noin 45 minuuttia. Lisää suola ja manteli.
Sekoita ja kuumenna puuro ennen tarjoilua. Tarjoa luumukeiton tai maidon, kanelin ja sokerin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 407 kJ / 97 kcal | 1018 kJ / 242 kcal |
Rasva | 3.1 g | 7.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.8 g | 4.4 g |
Hiilihydraatit | 13.5 g | 33.8 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 9.8 g |
Proteiini | 3 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.9 g |
Suola | 0.7 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.