Risgrynsgröt

Riisipuuro 1

Sammetslen gröt med mandel, så gott! Herr Snellmans recept, varsågod!

4 5 min

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 8 dl hel)mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 mandel

Risgrynsgröt — Gör så här

  1. Koka riset i 3 dl vatten, använd gärna en teflonkastrull eller en tjockbottnad kastrull. Koka tills vattnet har dunstat. Tillsätt mjölk.
  2. Låt sjuda på svag värme i ca 15 min, rör om hela tiden så att inte gröten bränner vid. Täck kastrullen med ett lock och lyft av plattan.
  3. Låt badda i 45 minuter, tillsätt salt och mandeln. Rör om och värm upp gröten före servering. Servera med plommonsoppa eller mjölk med kanel och socker.

Rate

Dela

Kommentarer