Taatelikakku
20
20min työaika | 1t 10min kokonaisaika
Keskitaso
Taatelikakku on maistuva jälkiruoka, joka sopii hyvin myös viemisiksi, kun olet menossa kyläilemään. Herkullisia herkkuhetkiä! Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!
Ainekset
Taatelikakku
- 250 g taateleita
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 kpl kananmunaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Ohje
Keitä taatelit ja sokeri vedessä, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Halutessasi voit vielä pilkkoa taatelit sauvasekottimella. Lisää voi (tai margariini) ja anna seoksen jäähtyä. Lisää loput aineksista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Paista 175 ºC uunissa n. 50 min
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 50 g | |
---|---|---|
Energia | 1503 kJ / 359 kcal | 751 kJ / 180 kcal |
Rasva | 17.8 g | 8.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.9 g | 5.4 g |
Hiilihydraatit | 43.2 g | 21.6 g |
- josta sokereita | 26.4 g | 13.2 g |
Proteiini | 5 g | 2 g |
Ravintokuitu | 2.6 g | 1.3 g |
Suola | 0.8 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.