Hoppa till innehållet
Dadelkaka

Dadelkaka

20

20min tillagningstid | 1h 10min total tid

Medel

Drömmer du om dadelkaka? Gör slag i saken. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Dadelkaka
  • 250 g taateleita
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk matsoda
  • 1 tsk bakpulver
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Koka sockret och dadlarna i vattnet tills dadlarna är mjuka. Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Tillsätt smöret och låt svalna en stund. Tillsätt resten av ingedienserna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 50 g
Energi 1503 kJ / 359 kcal 751 kJ / 180 kcal
Fett 17.8 g 8.9 g
- varav mättat fett 10.9 g 5.4 g
Kolhydrat 43.2 g 21.6 g
- varav sockerarter 26.4 g 13.2 g
Protein 5 g 2 g
Fiber 2.6 g 1.3 g
Salt 0.8 g 0.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan