Raparperipiiras

Raparperipiiras 1

Kesä, aurinko ja raparperipiiras! Nauti vaikkapa jäätelön kera. Tässä jälkiruoassa on sopivassa suhteessa makeutta ja kirpakkuutta. Raparperipiiras maistuu etenkin aikuiseen makuun. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

8 60 min

Ainekset

  • 1 pkt pakastettua murotaikinaa
  • 10 g voita, vuoan voiteluun
  • 500 g raparperinvarsia
Täyte
  • 1 dl kermaa
  • 200 g maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 vaniljatanko (siemenet)
  • 1 tl tuoretta inkivääriä

Raparperipiiras — Ohje

  1. Voitele piirakkavuoka tai useampi pieni annosvuoka ja tasoita taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi raparperinvarret pitkittäin tai pieni pieniksi viipaleiksi poikittain. Yhdistä täytteen ainekset. Kaada seos piirakkavuokaan taikinan päälle. Lado raparperit päälle.
  2. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä paistos leivinpaperilla. Anna jähtyä ja tarjole kanelilla maustetun vaniljakastikkeen kera.

Arvioi

Jaa

Kommentit