Rabarberpaj

Raparperipiiras 1

Sommar, sol och rabarberpaj med glass!

8 60 min

Ingredienser

  • 1 pkt färdig djupfryst mördeg
  • 10 g smör
  • 500 g rabarberstänger
Fyllning
  • 1 dl grädde
  • 200 g färskost, naturell eller med vaniljsmak
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 vaniljstång
  • 1 tsk färsk ingefära

Rabarberpaj — Gör så här

  1. Smörj in pajformen eller flera portionsformar. Sätt deg på botten och på sidorna. Skiva rabarbern. Blanda fyllningen. Häll fyllningen i formen på degen. Sätt rabarbern ovanpå. Grädda i ungens nedre del ca 30 min. Om ytan blir för mörk täck pajen med ett bakplåtspapper.
  2. Låt svalna och servera med vaniljsås kryddat med kanel. Eller varför inte göra som Herr Snellman, dvs. avnjuta den med glass!

Tips!

Smörj in pajformen eller flera portionsformar. Sätt deg på botten och på sidorna. Skiva rabarbern. Blanda fyllningen. Häll fyllningen i formen på degen. Sätt rabarbern ovanpå. Grädda i ungens nedre del ca 30 min. Om ytan blir för mörk täck pajen med ett bakplåtspapper. Låt svalna och server med vaniljsås kryddat med kanel.

Rate

Dela

Kommentarer