Siirry sisältöön
Lihakeitto

Lihakeitto

Luuton keittoliha n. 700 g

6

30min työaika | 4t 30min kokonaisaika

Helppo

Lihakeitto on yksi suomalaisen ruokapöydän kestosuosikkeja, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Perinteinen lihakeitto on paitsi maukas, myös konstailematon. Niinpä tämäkin lihakeitto syntyy vaivattomasti parhaista mahdollisista raaka-aineista.

Ainekset

Lihakeitto
  • 1 kpl Snellman Luuton keittoliha n. 700 g
  • 10 kpl perunaa
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl sipulia
  • 0.5 kpl purjosipulia
  • 1 kpl silputtua tuoretta persiljaa
  • 1.5 l vettä
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 kpl palsternakkaa

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta.

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana.

Ruskista liha pannulla joka puolelta. Laita liha kattilaan ja lisää n. 1,5 litraa vettä, hienonnettu sipuli, suolaa ja n. kpl kokonaisia maustepippureita.

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 3 – 4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois kauhalla.

Kuori ja pilko perunat, porkkana, palsternakka ja purjosipuli.

Anna keittopohjan jäähtyä hetki, nosta liha liemestä ja kuutioi se. Siivilöi liemi, laita se takaisin kattilaan ja lisää perunat, porkkanat, palsternakka ja purjosipuli. Anna kiehua n. 30 minuuttia. Lisää kuutioitu liha ja anna kiehua vielä n. 5 min. Lisää lopuksi korallinen tuoretta persiljaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 266 kJ / 63 kcal 1063 kJ / 253 kcal
Rasva 2 g 8 g
- josta tyydyttynyttä 1.4 g 5.6 g
Hiilihydraatit 4.7 g 19 g
- josta sokereita 1 g 3.9 g
Proteiini 6 g 25 g
Ravintokuitu 0.8 g 3.2 g
Suola 0.5 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Suomalainen ruoka

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle