Lihakeitto

Lihakeitto naudan palapaistista

Lihakeitto on yksi suomalaisen ruokapöydän kestosuosikkeja, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Perinteinen lihakeitto on paitsi maukas, myös konstailematon. Niinpä tämäkin lihakeitto syntyy vaivattomasti parhaista mahdollisista raaka-aineista. Tuoreiden kasvisten lisäksi lihakeitto vaatii tietenkin kunnon lihaa. Tässä reseptissä on käytetty tuoreesta, pakastamattomasta suomalaisesta naudanlihasta leikattuja Herra Snellmanin naudan paistipaloja. Nauti lihakeitto ruisleivän tai vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden ja kylmän maidon kanssa.

Katso myös ohje Herra Snellmanin jauhelihakeitolle tästä!

4

Ainekset

  • 400 g Naudan palapaistia
  • 6-8 perunaa

  • 1-2 porkkanaa

  • 1 sipuli
  • 1 pala purjo
a
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • lihaliemikuutio
  • vettä
  • kymmenkunta mauste- tai mustapippuria

  • suolaa

Lihakeitto — Ohje

  1. Paloittele perunat, porkkana, sipuli ja purjo sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista naudan palapaistilihat voissa paistinpannulla.
  3. Laita lihat ja vihannekset kattilaan, lisää mausteet sekä vettä niin paljon että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Keitä vähintään 30 minuuttia. Lihakeitto paranee mitä kauemmin se saa hautua.

Vinkki!

Lihakeiton voi tehdä hyvin myös karjalanpaistilihoista, tosin tällöin keittoaikaa on syytä pidentää, jotta lihat eivät jää sitkeiksi.

Kiireisen kokin lihakeitossa tuoreet vihannekset voi korvata keittojuurekset-pussilla.

Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit