Lihakeitto

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Lihakeitto 1

Lihakeitto on yksi suomalaisen ruokapöydän kestosuosikkeja, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Perinteinen lihakeitto on paitsi maukas, myös konstailematon. Niinpä tämäkin lihakeitto syntyy vaivattomasti parhaista mahdollisista raaka-aineista. Tuoreiden kasvisten lisäksi lihakeitto vaatii tietenkin kunnon lihaa. Tässä reseptissä on käytetty tuoreesta, pakastamattomasta suomalaisesta naudanlihasta leikattuja Herra Snellmanin naudan paistipaloja. Nauti lihakeitto ruisleivän tai vaikkapa itse leivottujen sämpylöiden ja kylmän maidon kanssa.

Katso myös ohje Herra Snellmanin jauhelihakeitolle tästä!

4

Ainekset

  • 400 g Naudan palapaistia
  • 6-8 perunaa

  • 1-2 porkkanaa

  • 1 sipuli
  • 1 pala purjo
a
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • lihaliemikuutio
  • vettä
  • kymmenkunta mauste- tai mustapippuria

  • suolaa

Tee näin

  1. Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Ruskista liha voissa paistinpannulla. Laita kaikki ainekset kattilaan ja lisää vettä kunnes ainekset peittyvät. Keitä vähintään 30 minuuttia.
  2. Lihakeitto paranee mitä kauemmin se saa hautua.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä