Köttsoppa

Lihakeitto 1

Köttsoppa är en riktigt vardagsklassiker, men går att äta också på helgerna. Den är lätt att tillreda, men blir alltid bäst när man använder de bästa råvarorna.

4

Ingredienser

  • 400 g Nötstek, tärnad
  • 6-8 st potatisar
  • 1-2 st morötter
  • 1 st lök
  • 1 bit purjo
  • 1 knippe färsk persilja
  • köttbuljong
  • vatten
  • 12 krydd- eller svartpepparkorn
  • salt

Köttsoppa — Gör så här

  1. Skär grönsakerna i lämpligt stora bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg alla ingredienser i en kastrull och fyll på med vatten tills ingredienserna är täckta.
  2. Koka i åtminstone 30 minuter. Köttsoppan blir bättre ju längre den får stå.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer