Nakkikeitto

Nakkikeitto

Täydellinen nakkikeitto syntyy maukkaista Herra Snellmanin Kunnon nakkimakkaroista. Tällä reseptillä tehty nakkisoppa maistuu koko perheelle niin hyvin, että sitä kannattaa tehdä kerralla kunnon annos. Tämän helpommaksi ei ruoanlaitto tule.

4 50 min

Ainekset

 • 1 pkt Kunnon nakkimakkaraa
 • 1 l vettä
 • 10 perunaa
 • 2 porkkanaa
 • 1/2 purjo
 • 1 pala lanttua
 • 2 rkl tomaattipyreetä
 • 1 rkl vasikkafondia
 • 1 ripaus maustepippuria
 • 1 nippu persiljaa

Nakkikeitto — Ohje

 1. Kuori ja paloittele perunat ja vihannekset kuutioiksi. Pilko nakit.
 2. Laita kattilaan mausteet, vasikanfondi, nakit, peruna- ja vihanneskuutiot. Lisää lopuksi vettä niin paljon, että vihannekset peittyvät.
 3. Keitä noin 30 minuuttia.
 4. Sekoita nakkikeittoon lopuksi vielä tomaattipyree.

Vinkki!

Kaipaatko vaihtelua perinteiseen nakkikeittoon? Katso myös reseptimme nakeilla höystettyyn kesäkeittoon ja borssikeittoon!

Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Nakkikeitto maistuu koko perheelle

Nakkikeitto on varmasti yksi suomalaisperheiden rakastetuimpia arkiruokia. Nakkikeittoa on kätevä tehdä isompi satsi kerralla, sillä se säilyy jääkaapissa maukkaana useamman päivän ja se on helppo lämmittää uudestaan.

Nakkikeittoa on helppo muokata oman mielen mukaan lisäämällä sekaan erilaisia mausteita, vaihtamalla tavalliset nakit esimerkiksi juustonakkeihin tai lisäämällä keittoo herkullisen rapeaa pekonia.

Nakkikeitto chorizolla

Nakkikeittoon saa helposti hieman lisäpotkua ja maukkaita sattumia, kun lisäät tavallisten nakkien lisäksi keittoon chorizoa.

Tulinen nakkikeitto

Tulinen nakkikeitto lämmittää talvella mukavasti. Nakkikeittoon saa sopivasti tulisuutta, kun lisää liemeen oman maun mukaan chiliä ja chili-tomaattimurskaa.

Texmex-nakkikeitto

Nakkikeittoon saa helposti texmex-tunnelmaa lisäämällä mausteeksi texmex-mausteseosta. Heitä keiton sekaan vielä esimerkiksi maissia ja korianteria ja kruunaa valmis nakkikeitto maissilastuilla.

Nakkikeitto pekonilla

Lisää nakkikeittoon Snellmanin rapeaksi paistettua Kunnon pekonia, niin saat nakkikeittoon herkullisen savuisen sivumaun. Nakkikeiton voi myös koristella ripottelemalla päälle rapeaa pekonia.

Juustoinen nakkikeitto

Juustoinen nakkikeitto valmistuu kädenkäänteessä kun vaihdat perinteiset nakit Snellmanin juustonakkeihin ja lisäät keittoon vielä sulatejuustoa. Maukkaan täyteläinen ja juustoinen nakkikeitto on valmis!

Kermainen nakkikeitto

Nakkikeitosta saa helposti täyteläisen kermaisen, kun lisäät liemeen ruokakermaa tai smetanaa.