Knackkorvsoppa
50min
4
Lätt
En sked för mamma, en sked för pappa och en sked knackkorvsoppa för lilla vännen. En vardagsklassiker i många finländares kök.
Ingredienser
Knackkorvsoppa
- 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
- 1 l vatten
- 10 potatis
- 2 morötter
- 0.5 purjo
- 0.5 kålrot
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk kalvbuljong
- 0.5 tsk kryddpeppar
- 0.5 kruka persilja
Instruktioner
Skär knackkorvarna i bitar och rotsakerna i tärningar. Lägg kryddor, kalvfond, korv och rotsaker i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det täcker rotsakerna. Koka i ca 30 minuter. Blanda i tomatpuré till sist.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 337 kJ / 81 kcal | 1685 kJ / 404 kcal |
Fett | 4.8 g | 24 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 9.1 g |
Kolhydrat | 5.5 g | 27.4 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 5.9 g |
Protein | 4 g | 18 g |
Fiber | 0.8 g | 3.9 g |
Salt | 0.4 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.