Hampurilaiset
Hampurilaiset, burgerit, purilaiset… rakkaalla ruoalla on monta nimeä. Pihvin ja sämpylän täydellinen liitto sopii loistavasti niin viikonloppuun kuin arkeakin piristämään. Oikealla reseptillä tehdyt burgerit ovat myös siitä täydellinen ateria, että niissä on sopivassa suhteessa mureutta, raikkautta ja rapeutta. Lisäksi omatekoisissa hampurilaisissa on se hyvä puoli, että kokoamalla ne itse saat luotua juuri sellaiset makuyhdistelmät, jotka sinua eniten miellyttävät.
Hyvät burgerit rakentuvat laadukkaan pihvin ympärille
Usein kuulee todettavan, että pihvi on yksi kaikkein tärkeimmistä täytteistä hampurilaisessa eli toisin sanoen hampurilainen on yhtä hyvä kuin sen pihvi.
Koska hampurilaiset ovat lähellä myös meidän sydäntämme, kehitimme oman jauhelihan erityisesti burgerintekijöille. Kätevässä pötkönmallisessa paketissa myytävä Snellmanin burgerjauheliha onkin todellinen hampurilaisten ystävän jauheliha. Paketista on kätevä leikata halutun paksuisia siivuja, jotka ovat haluttuun leveyteen litistämisen jälkeen suoraan valmiita paistettaviksi. Voit siis unohtaa pihvitaikinan sekoittamisen ja sotkuisen pihvien käsin muotoilun!
Tavallista jauhelihaa karkeammaksi jauhetun burgerjauhelihan valmistuksessa käytetään tavanomaista rasvaisempia lihapaloja. Näin burgerit saavat väliinsä pihvit, joista tulee paistettaessa erityisen mureita ja meheviä. Eikä pihveihin tarvita suomalaisen lihan lisäksi muuta kuin hieman suolaa ja pippuria!
Herra Snellmanin hampurilaisresepteissä lihaisa täyte voidaan valmistaa myös Maatiaispossun kasslerista, Kunnon lenkkimakkarasta tai Snellmanin kebablastuista. Tässäkin omia makuhermojaan on syytä kuunnella ja valita itselleen ja perheelleen tai ystävilleen ne kaikkein maistuvimmat ratkaisut.
Tässä vaiheessa me Snellmanilla haluamme muistuttaa kaikkia kotikokkeja yhdestä paistovinkistä. Usein jauhelihasta valmistettu hampurilaispihvi pullistuu paistuessaan. Tämän voi kuitenkin välttää painamalla jauhelihapihvin keskelle sormella kuopan, jotta pihvi ei turpoa:
Hampurilaistäytteet
Kuten myös lihaisan täytteen osalta, niin myös lisukkeissa vain taivas on rajana. Hampurilaisen väliin voi hyvinkin laittaa esimerkiksi Snellmanin Ylikypsää pekonia, karamellisoitua sipulia, raikasta salaattia, suolakurkkua, majoneesia tai salsaa. Hampurilaisen kokoamista helpottaakseen lisukkeet kannattaa esivalmistaa etukäteen.
Hampurilaispihvin paistotavalla voi myös vaikuttaa hampurilaisen makuun. Lihaisan täytteen voi halutessaan paistaa joko paistinpannulla, uunissa tai grillissä. Ennen uuniin laittoa pihvi on kuitenkin hyvä ruskistaa pannulla, jotta pihvi saa pintaansa kauniin pinnan. Ruskistaminen pannulla vaikuttaa myös lihan makuun, joten tätä vaihetta ei ole syytä unohtaa.
Kokosimme nämä hampurilaisreseptit sinua varten, joten kokeile ja löydä sopiva hampurilainen tilanteeseen kuin tilanteeseen!