Hampurilaiset

Hampurilaiset sopivat loistavasti viikonloppuun tai arkea piristämään. Hampurilaiset ovat siitä täydellinen ateria, että siinä on sopivassa suhteessa mureutta, raikkautta ja rapeutta. Omatekoisissa hampurilaisissa on myös se hyvä puoli, että kokoamalla ne itse saat luotua juuri sellaiset makuyhdistelmät, jotka sinua eniten miellyttävät.

Hyvät hampurilaiset rakentuvat laadukkaan pihvin ympärille

Usein kuulee todettavan, että pihvi on yksi kaikkein tärkeimmistä täytteistä hampurilaisessa eli toisin sanoen hampurilainen on yhtä hyvä kuin sen pihvi.

Koska myös hampurilaiset ovat lähellä sydäntämme, kehitimme erityisesti niitä varten tarkoitetun jauhelihan. Street Food burgerjauheliha onkin todellinen hampurilaisten ystävän jauheliha. Olemme käyttäneet valmistuksessa tavanomaista rasvaisempia lihapaloja. Näin hampurilaiset saavat väliinsä pihvit, joista tulee paistettaessa erityisen mureita ja meheviä. Eikä pihveihin tarvita suomalaisen lihan lisäksi muuta kuin hieman suolaa ja pippuria!

Herra Snellmanin hampurilaisresepteissä lihaisa täyte valmistetaan esimerkiksi Kunnon naudan jauhelihasta, Maatiaispossun kasslerista, kunnon Lenkkimakkarasta tai Snellmanin Kebablastuista. Tässäkin omia makuhermojaan on syytä kuunnella ja valita itselleen ja perheelleen tai ystävilleen ne kaikkein sopivimmat ratkaisut.

Tässä vaiheessa me Snellmanilla haluamme muistuttaa kaikkia kotikokkeja yhdestä paistovinkistä. Usein jauhelihasta valmistettu hampurilaispihvi pullistuu paistuessaan. Tämän voi kuitenkin välttää painamalla jauhelihapihvin keskelle sormella kuopan, jotta pihvi ei turpoa.

Kuten myös lihaisan täytteen osalta, niin myös lisukkeissa vain taivas on rajana. Hampurilaisen väliin voi hyvinkin laittaa esimerkiksi Snellmanin Ylikypsää pekonia, karamellisoitua sipulia, raikasta salaattia, suolakurkkua, majoneesia tai salsaa. Hampurilaisen kokoamista helpottaakseen lisukkeet kannattaa esivalmistaa etukäteen.

Hampurilaispihvin paistotavalla voi myös vaikuttaa hampurilaisen makuun. Lihaisan täytteen voi halutessaan paistaa joko paistinpannulla, uunissa tai grillissä. Ennen uuniin laittoa pihvi on kuitenkin hyvä ruskistaa pannulla, jotta pihvi saa pintaansa kauniin pinnan. Ruskistaminen pannulla vaikuttaa myös lihan makuun, joten tätä vaihetta ei ole syytä unohtaa.

Kokosimme nämä hampurilaisreseptit sinua varten, joten kokeile ja löydä sopiva hampurilainen tilanteeseen kuin tilanteeseen!