Siirry sisältöön
Pulled pork -hampurilainen

Pulled pork -hampurilainen

4

40min työaika | 10t 40min kokonaisaika

Helppo

Tässä Pulled pork -hampurilaisessa pulled pork -liha saa hyppysellisen aasialaista makua tähtianiksesta, jota hyödynnetään kasslerin marinoinnissa. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Pulled pork -hampurilainen
  • 4 kpl hampurilaissämpylää
Pulled Pork
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 3 kpl tähtianista
  • 500 g BBQ-kastiketta
Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti
  • 800 g varhaiskaalia
  • 4 kpl porkkanaa
  • 2 kpl kevätsipulia varsineen
  • 1 tl suolaa
Salaatinkastike coleslaw'lle
  • 1 kpl sitruunasta puristettua mehua
  • 1.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl currytahnaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä

Ohje

Pulled pork

Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia

Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipulinkynnet ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Pane pataan pari tähtianista

Mausta grillikastike piparkakkumausteella Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia

Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.

Nauti nyhtöpossu hampurilaissämpylöiden tai juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Koristele rucolalla. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli cole slawta.

Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti

Raasta porkkanat ja sipuli, suikaloi kaali. Pane ainekset kulhoon ja ripottele kasviksille hieman sormisuolaa. Painele raastetta kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Valuta kasvikset

Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita kastike huolellisesti kaaliraasteen joukkoon

Anna kaalisalaatin maustua viileässä parin tunnin ajan.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 560 g
Energia 794 kJ / 191 kcal 4445 kJ / 1067 kcal
Rasva 12.3 g 68.7 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 13.4 g
Hiilihydraatit 11.8 g 66.2 g
- josta sokereita 6.8 g 38.1 g
Proteiini 7 g 41 g
Ravintokuitu 2.7 g 14.9 g
Suola 2.1 g 11.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle