Pulled pork -hampurilainen

Pulled pork -hampurilainen 1

Tässä Pulled pork -hampurilaisessa pulled pork -liha saa hyppysellisen aasialaista makua tähtianiksesta, jota hyödynnetään kasslerin marinoinnissa. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

4

Ainekset

  • hampurilaissämpylöitä tai paistovalmista Ciabatta-leipää
  • rucolaa
pulled pork
  • 800 g Maatiaispossun kassler
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2-3 tähtianista
  • 500 g (savunmakuista) BBQ-kastiketta
Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti
  • 800 g varhaiskaalia
  • 3-4 (300 g) porkkanaa
  • 2 uutta sipulia varsineen
  • 1 tl 1 tl sormisuolaa
Salaatinkastike coleslaw'lle
  • 1 sitruunan mehu
  • 1.5 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl mietoa currytahnaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Tee näin

  1. Pulled pork: Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia
  2. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipulinkynnet ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Pane pataan pari tähtianista
  3. Mausta grillikastike piparkakkumausteella Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia
  4. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla 'riekaleiksi'. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna
  5. Nauti nyhtöpossu hampurilaissämpylöiden tai juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Koristele rucolalla. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli cole slawta.
  6. Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti: Raasta porkkanat ja sipuli, suikaloi kaali. Pane ainekset kulhoon ja ripottele kasviksille hieman sormisuolaa. Painele raastetta kunnes siitä irtoaa hieman nestettä. Valuta kasvikset
  7. Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita kastike huolellisesti kaaliraasteen joukkoon
  8. Anna kaalisalaatin maustua viileässä parin tunnin ajan.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä