Pulled pork hamburgare

Pulled pork hamburgare

I det här receptet ger stjärnanisen köttet en speciell twist. Pulled pork tar en tid att förbereda, men är helt klart värt det. Dessutom med en fräsch coleslaw vid sidan om. Mums!

4

Ingredienser

pulled pork
  • 800 g grisnacke dvs. kassler
  • 1 msk grovt havssalt
  • 1 st lök
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 2-3 st stjärnanis
  • 500 g amerikansk grillsås (med röksmak)
  • hamburgerbröd eller gräddningsfärdigt ciabattabröd
  • rucola
Coleslaw dvs. amerikansk kålsallad
  • 800 g tidig kål
  • 3-4 (300 g) morötter
  • 2 salladslökar med stjälk
  • 1 tsk 1 tsk fingersalt
Sås
  • 1 saft av en citron
  • 1.5 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk mild currypasta
  • 1 msk socker
  • salt och nymalen svartpeppar

Pulled pork hamburgare — Gör så här

  1. Massera in köttets yta med havssalt så att ytan går sönder. Låt köttet ta smak av saltet i rumstemperatur i ett par timmar
  2. Lägg köttet i en ugnsgryta med lock. Skala och skiva löken och vitlöksklyftorna och placera skivorna i grytan runt köttet. Lägg några stjärnanisar i grytan
  3. Krydda grillsåsen med pepparkakskrydda. Häll grillsåsen i grytan så att såsen täckerbåde köttet och löken. Värm ugnen till 100 grader och tillred 6–8 timmar under lock i ugnen
  4. Lyft köttet ur såsen och låt köttet svalna i en halv timme. Riv sönder köttet till strimlor med hjälp av två gafflar. Häll såsen i en kastrull och koka ihop medan du river grisköttet. Lägg tillbaka det rivna köttet i såsen och blanda omsorgsfullt. Hetta upp
  5. Avnjut det rivna grisköttet mellan hamburgerbröd eller nygräddat ciabattabröd. Dekorera med rucola. Servera med amerikansk kålsallad d.v.s. cole slaw.
  6. Riv morötterna och löken, strimla kålen. Lägg ingredienserna i en skål och strö lite fingersalt över grönsakerna. Tryck råkosten tills dess att lite vätska kommer ut. Låt grönsakerna rinna av
  7. Gör dressingen genom att blanda ihop ingredienserna. Blanda dressingen noggrant i kålblandningen
  8. Låt kålsalladen ta smak i kylskåpet i ett par timmar.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer