Pulled pork hamburgare
4
40min tillagningstid | 10h 40min total tid
Lätt
Ingredienser
Pulled pork -hampurilainen
- 4 hamburgerbröd
Pulled Pork
- 500 g BBQ-sås
Coleslaw dvs. amerikansk kålsallad
- 800 g sommarkål
- 4 morötter
- 2 salladslökar med stjälk
- 1 tsk salt
Sås
- 1 saft från en citron
- 1.5 dl strimlad färsk persilja
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk currypasta
- 1 msk socker
- 1 några nypor salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Massera in köttets yta med havssalt så att ytan går sönder. Låt köttet ta smak av saltet i rumstemperatur i ett par timmar
Lägg köttet i en ugnsgryta med lock. Skala och skiva löken och vitlöksklyftorna och placera skivorna i grytan runt köttet. Lägg några stjärnanisar i grytan
Krydda grillsåsen med pepparkakskrydda. Häll grillsåsen i grytan så att såsen täckerbåde köttet och löken. Värm ugnen till 100 grader och tillred 6–8 timmar under lock i ugnen
Lyft köttet ur såsen och låt köttet svalna i en halv timme. Riv sönder köttet till strimlor med hjälp av två gafflar. Häll såsen i en kastrull och koka ihop medan du river grisköttet. Lägg tillbaka det rivna köttet i såsen och blanda omsorgsfullt. Hetta upp
Avnjut det rivna grisköttet mellan hamburgerbröd eller nygräddat ciabattabröd. Dekorera med rucola. Servera med amerikansk kålsallad d.v.s. cole slaw.
Riv morötterna och löken, strimla kålen. Lägg ingredienserna i en skål och strö lite fingersalt över grönsakerna. Tryck råkosten tills dess att lite vätska kommer ut. Låt grönsakerna rinna av
Gör dressingen genom att blanda ihop ingredienserna. Blanda dressingen noggrant i kålblandningen
Låt kålsalladen ta smak i kylskåpet i ett par timmar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 560 g | |
---|---|---|
Energi | 720 kJ / 173 kcal | 4034 kJ / 969 kcal |
Fett | 10.7 g | 60.2 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 10.4 g |
Kolhydrat | 11.7 g | 65.3 g |
- varav sockerarter | 6.8 g | 37.9 g |
Protein | 5 g | 30 g |
Fiber | 2.4 g | 13.5 g |
Salt | 1.5 g | 8.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.