Maksapurilainen

Maksapurilainen 1

Ei ehkä se ihan tavallisin valinta hampurilaissämpylän väliin, mutta Ratatuillen kanssa huikea makuelämys. Kannattaa kokeilla!

4

Ainekset

  • 400-600 g Naudan maksaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria
Paistamiseen
  • voita/öljyä
Ratatuille
  • 0.5 munakoiso
  • 0.5 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-­3 tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl Provencen yrttiseosta
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 0.5 tl sokeria
Lisäksi
  • 4-6 hampurilaissämpylää tai pitaleipää

Maksapurilainen — Ohje

  1. 4-6 annosta
  2. Tee ensin ratatuille. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Lisää seuraavaksi kesäkurpitsat. Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli. Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20-30 minuuttia
  4. Valmistele maksapihvit. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi Sekoita keskenään vehnäjauhot ja mausteet. Jauhota maksaviipaleet pyöräyttämällä ne jauho-mausteseoksessa
  5. Sulata voi pannulla ja anna sen hieman ruskistua. Paista maksa nopeasti, pari minuuttia molemmin puolin
  6. Paahda hampurilaissämpylä pannulla. Pane hampurilaissämpylän väliin maksapihvi ja ratatuillea. Nauti heti.

Arvioi

Jaa

Kommentit