Leverhamburgare

Maksapurilainen 1

Lever är kanske inte det mest naturliga valet att klämma in i en hamburgare, men tillsammans med en hemmagjord Ratatouille blir det hur gott som helst. Testa!

4

Ingredienser

  • 400-600 g lever i bit
  • vetemjöl
  • salt
  • paprikapulver
  • svartpeppar
Till stekning
  • smör/olja
Ratatouille
  • 0.5 aubergine
  • 0.5 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-­3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk Provencalsk örtblandning
  • 1 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
Dessutom
  • 4–6 hamburgerbröd eller pitabröd

Leverhamburgare — Gör så här

  1. 4-6 portioner
  2. Gör ratatouillen först. Skär auberginen, zucchinin och paprikan i rejäla bitar. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Finfördela vitlöken. Skär tomaten i klyftor
  3. Hetta upp oljan i stekpannan och stek auberginen tills bitarna blir lite mjuka och får färg på ytan. Tillsätt zucchinin. Stek paprikan, löken och vitlöken efter zucchinin. Lägg alla ingredienser i stekpannan, krydda och rör om. Låt ratatouillen småkoka under lock i 20–30 minuter
  4. Tillred leverbiffarna. Ta bort hinnan av levern och skär den i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ihop vetemjöl och kryddor. Vänd leverskivorna i mjöl-kryddblandningen
  5. Smält smöret i stekpannan och låt det bli lite brunt. Stek levern snabbt i ett par minuter på varje sida
  6. Rosta hamburgerbrödet i stekpannan. Lägg leverbiffen och ratatouillen mellan hamburgerbrödet. Avnjut genast.

Rate

Dela

Kommentarer