Hoppa till innehållet
Leverhamburgare

Leverhamburgare

Nötlever i bit ca 500 g

4

1h tillagningstid + 1h total tid

Lätt

Lever är kanske inte det mest naturliga valet att klämma in i en hamburgare, men tillsammans med en hemmagjord Ratatouille blir det hur gott som helst. Testa!

Ingredienser

Leverhamburgare
Stekning
  • 1 msk smör
Ratatouille
  • 0.5 auberginer
  • 0.5 zucchini
  • 1 paprikaringar som garnering
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 3 tomat
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk provence örtmix
  • 1 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
Dessutom
  • 4 hamburgerbröd

Instruktioner

Gör ratatouillen först. Skär auberginen, zucchinin och paprikan i rejäla bitar. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Finfördela vitlöken. Skär tomaten i klyftor
Hetta upp oljan i stekpannan och stek auberginen tills bitarna blir lite mjuka och får färg på ytan. Tillsätt zucchinin. Stek paprikan, löken och vitlöken efter zucchinin. Lägg alla ingredienser i stekpannan, krydda och rör om. Låt ratatouillen småkoka under lock i 20–30 minuter
Tillred leverbiffarna. Ta bort hinnan av levern och skär den i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ihop vetemjöl och kryddor. Vänd leverskivorna i mjöl-kryddblandningen
Smält smöret i stekpannan och låt det bli lite brunt. Stek levern snabbt i ett par minuter på varje sida
Rosta hamburgerbrödet i stekpannan. Lägg leverbiffen och ratatouillen mellan hamburgerbrödet. Avnjut genast.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 492 kJ / 117 kcal 1968 kJ / 468 kcal
Fett 3.6 g 14.2 g
- varav mättat fett 1 g 4.2 g
Kolhydrat 13.3 g 53.3 g
- varav sockerarter 2.7 g 10.8 g
Protein 8 g 30 g
Fiber 1.3 g 5.2 g
Salt 0.7 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan