Makkarapihvit ja makkaratikut kunnon lenkistä

Makkarapihvit ja makkaratikut kunnon lenkistä 1

Kunnon lenkistä on moneksi, kokeile vaikka hampurilaispihvejä tai dipattavia makkaratikkuja. Tämän maistuvan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Makkarapihvit
  • 250 g Kunnon kuoreton lenkki (käytännössä puolet)
  • 3 kpl keskikokoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl basilikaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 viipaletta leipää
Remouladekastike
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 maustekurkku
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 5 anjovisfileetä
  • 2 rkl persiljaa (tuoretta)
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • mustapippuria
Paneroidut makkaratikut
  • 450 g Kunnon kuoreton lenkki
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • voita paistamisen
Dippi makkaratikuille
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pss dippimausteita

Makkarapihvit ja makkaratikut kunnon lenkistä — Ohje

Makkarapihviohje
  1. Keitä perunat. Pilko sipuli ja kuullota.
  2. Muussaa perunat ja makkara massaksi (haarukalla tai monitoimikoneessa), lisää muut ainekset ja sekoita.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla voissa.
  4. Paahda leivät ja kokoa hampurilaiset, lisää mielitäytteesi.
  5. Tarjoile remoulade-kastikkeen kera.
Remouladekastikeohje
  1. Hienonna sipuli, porkkana, maustekurkku, anjovisfileet ja kaprikset pieneksi vaikka monitoimikoneessa.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Säilytä kastike jääkaapissa.
Ohje makkaratikuille & dipille
  1. Leikkaa lenkki pituussuunnassa tikuiksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot ja mausteet.
  3. Laita jauhoseos syvälle lautaselle.
  4. Vatkaa kanamunat ja laita toiselle syvälle lautaselle.
  5. Kasta tikut ensin kanamunassa ja sitten jauhoseoksessa.
  6. Paista pannulla voissa kunnes pinta saa kauniin väri.
  7. Nosta lautaselle odottamaan. Tee dippi ja tarjoile.

Arvioi

Jaa

Kommentit