Korvbiff och korvpinnar av riktig länkkorv

Makkarapihvit ja makkaratikut kunnon lenkistä 1

Man kan göra mycket av Riktig länkkorv. Pröva till exempel att göra burgerbiffar eller korvpinnar. Den här smakliga portionen vill du plocka fram på border om och om igen. Vi på Snellmans gillar detta skarpt, varsågoda!

Ingredienser

Korvbiffar
  • 250 g Rejäl länkkorv
  • 3 st medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 3 msk majonäs
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk basilika
  • havssalt
  • svartpeppar
  • smör för stekning
  • 4 skivor bröd
Remouladesås
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 1 kryddgurka
  • 1 msk kapris
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 5 anjovis
  • 2 msk färsk persilja
  • 1 msk söt senap
  • svartpeppar
Panerade korvpinnar
  • 500 g Rejäl länkkorv
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • smör för stekning
Dip för korvpinnarna
  • 1 burk gräddfil
  • 1 påse dip
Riktig länkkorv 2

Korvbiff och korvpinnar av riktig länkkorv — Gör så här

Korvbiff
  1. Skala potatisen. Hacka löken och stek den lätt.
  2. Mosa potatisen och korven till en massa (antingen med gaffel eller med matberedare), lägg till övriga ingredienser och blanda.
  3. Forma biffar av smeten och stek i smör.
  4. Rosta brödet och bygg upp en hamburgare enligt dina egna preferenser.
  5. Servera tillsammans med remouladesås.
Remouladesås
  1. Finhacka löken, moroten, kryddgurkan, anjovisen och kaprisen. Använd gärna matberedare
  2. Blanda samtliga ingredienser tillsammans,
  3. Förvara såsen i kylskåp.
Korvpinnar & dip
  1. Skär länkkorven på längden till pinnar.
  2. Blanda vetemjöl, skorpmjöl och kryddor.
  3. Placera mjölblandningen på en djup tallrik.
  4. Vispa ihop äggen och placera på en annan djup tallrik.
  5. Doppa först korvpinnarna i äggblandningen och sen i mjölet.
  6. Stek i smör tills ytan får en fin färg.
  7. Ställ pinnarna på en tallrik medan du tillreder dipen. Njut!
Riktig lankkorv

”Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kunde konstatera att slutresultatet blev mycket bra!”

Robert, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept