Siirry sisältöön
Sloppy Joe

Sloppy Joe

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

4

25min kokonaisaika

Helppo

Perinteisessä Sloppy Joe -burgerissa ei ole täytteenä kuin maukasta jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Tässä nopeassa Sloppy Joe -reseptissä mutkat on vedetty suoraksi ja savuisen tulisella chipotlekastikkeella maustettu jauhelihakastike levitetään ison maukkaan maalaisleivän sisälle. Kirsikkatomaatit, rukola ja korianteri tuovat tuhtiin herkkuun sopivasti raikkautta.

Ainekset

Sloppy Joe
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl chipotle-kastiketta
  • 1 dl ranskankermaa
  • 120 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1 kpl ruukkua rucolaa
  • 1 kpl maalaisleipää

Ohje

Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla. Mausta suolalla ja chipotlekastikkeella. Sekoita joukkoon ranskankerma.

Huuhtele tomaatit ja leikkaa viipaleiksi.

Halkaise leipä pituussuunnassa keskeltä niin, että se jää toiselta reunasta vielä osittain kiinni. Koverra hieman leivänsisusta pois kastiketta varten.

Lusikoi leivän sisälle kastike. Lisää päälle juustoraaste ja tomaattiviipaleet.

Nosta leipä uunipellin päälle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut leivän sisälle.

Avaa leipää hieman ja lisää Sloppy Joen väliin hienonnettua korianteria ja rukolaa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 1157 kJ / 278 kcal 3471 kJ / 834 kcal
Rasva 18.7 g 56 g
- josta tyydyttynyttä 8.4 g 25.1 g
Hiilihydraatit 12.6 g 37.9 g
- josta sokereita 0.8 g 2.5 g
Proteiini 13 g 38 g
Ravintokuitu 1.5 g 4.5 g
Suola 0.9 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Hampurilaiset Helppo ruoka Lämpimät leivät Nopea ruoka Uusivuosi Vappu

Mikä ihmeen Sloppy Joe?

Sloppy Joe on yhdysvaltalainen täytetty leipä, jossa on mausteista tomaattipohjaista jauhelihakastiketta hampurilaissämpylän sisällä. Valuvan kastikkeen takia leipä on tunnetusti sotkuinen (”sloppy”) syödä. ”Joe” taas tulee tarinoiden mukaan ruoan kehittäneen Iowalaisen kokin nimestä.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle