Siirry sisältöön
Vappu

Vappu

Mitä pöytään (tai sään salliessa piknikviltille) vappubrunssia varten? Vappuna ruoka ja kuplivat juomat ovat tärkeässä roolissa. Kevään ohella juhlitaan suomalaista työtä ja ylioppilaita. Perunasalaatit ja nakit lienevät sitä tutuinta vappuruokaa, mutta tässäpä myös muutamia muita kokeilemisen arvoisia reseptejä.

Vappubrunssi nautitaan monesti piknikillä

Vappubrunssilla nautittava ruoka koostuu monesti pääosin erilaisista pikkusuolaista. Jos pikkusuolaisten reseptit ovat kateissa, niin ei syytä huoleen. Meillä on reseptejä, vaikka muille jakaa. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi makkararuusut, kinkkukupit tai leivosvuokiin tehdyt annospiirakat. Perunasalaatti ainakin on perinteinen vappuruoka ja kuuluu olennaisena osana vapunviettoon, joten nappaa tästä herkullinen resepti klassikkolisukkeen tekoon.  

Yleensä vappua vietetään ystävien, opiskelukavereiden tai työkavereiden kanssa maistuvan piknikin tai sisällä nautittavan vappubrunssin parissa. Vappu ja rento tunnelma kulkevat käsi kädessä. Rentous on ehdottoman tärkeä piirre vapussa ja rento tunnelmahan säilyy vappuna sillä, että vappuruoat suunnitellaan ja valmistetaan hyvin pitkälti etukäteen.

Vappuruokaklassikko nakit & perunasalaatti

Vappuruoka on tiimityötä!

Vappuna on tavanomaista, että yhteen kokoontuvat ystävät tuovat mukanaan jonkinlaista vappuruokaa. Jotta kattaus on mahdollisimman laaja, kannattaa etukäteen sopia mitä kukakin tuo. Myös omat makumieltymykset on syytä huomioida, jotta vappu on mahdollisimman onnistunut. Vappubrunssin tarjottavat kannattaa ruoasta riippuen valmistaa joko edellisenä päivänä tai vasta ennen tarjoilua.

Luo onnistunut vappubrunssi näillä resepteillä ja aloita vappumenun suunnittelu vaikka heti!