Nachopelti

Nachopelti jauhelihatäytteellä

Nachopelti tunnetaan myös nimellä uuninachot ja se on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa naposteltavaa. Käytännössä nachopelti tarkoittaa herkullisilla täytteillä kuorrutettuja maissilastuja. Koska uuninachot syödään käsin, kannattaa täytteeksi valita jauheliha, joka ei paistettaessa tihku liiaksi rasvaa ja pysyy sopivan murumaisena ruskistuessaan. Niinpä tämä helppo nachopelti saakin täytteekseen Snellmanin pekonin lisäksi Kunnon paistijauhelihaa. Lisäksi pakastamattomasta lihasta valmistettu Kunnon paistijauheliha paistuu pannulla kiehumisen sijaan.

Meillä Snellmanilla hyväksi todettu nachopeltiresepti, ole hyvä!

6 30 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon paistijauheliha
  • 1 pkt Kunnon pekonia
  • salviaa (puoli ruukkua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl aromisuolaa
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g nacholastuja
  • 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai texmex-maustettua)
  • 0.5 tl paprikajauhetta
Kunnon naudan pais­ti­jau­he­li­ha 7 %

Nachopelti — Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja silputut pekoni ja salvianlehdet muruksi öljytilkassa paistinpannussa.
  2. Mausta suolalla, pippurilla ja ketsupilla.
  3. Levitä tortillachipsit tai nacholastut ja jauhelihamuru leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Ripottele juustoraaste päälle ja ripsauta paprikajauhetta juustoraasteelle.
  5. Paista täytetyt nachot uunissa 220 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
  6. Tarjoile nachopelti lämpimänä ja nauti!

Vinkki!

Texmex-keittiössä käytetään perinteisesti voimakkaanmakuista cheddar-tyyppistä juustoa, joten kokeile myös nachopellin kuorruttamista raastetulla cheddarilla.

Katso myös tacokastiketta ja maissia sisältävä meksikolainen nachovuoka -reseptimme.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit