Siirry sisältöön
Nachopelti

Nachopelti

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

6

30min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Nachopelti tunnetaan myös nimellä uuninachot ja se on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa naposteltavaa. Käytännössä nachopelti tarkoittaa herkullisilla täytteillä kuorrutettuja maissilastuja. Koska uuninachot syödään käsin, kannattaa täytteeksi valita jauheliha, joka ei paistettaessa tihku liiaksi rasvaa ja pysyy sopivan murumaisena ruskistuessaan. Niinpä tämä helppo nachopelti saakin täytteekseen Snellmanin Kunnon paistijauhelihaa.

Ainekset

Nachopelti
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g nachoja
  • 150 g juustoraastetta esim. mozzarella,cheddar tai texmex maustettua
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl öljyä
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria
Lisäksi
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl avokadoa
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 200 g salsakastiketta

Ohje

Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla.

Lisää tomaattipyree ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla, sokerilla, paprikajauheella ja mustapippurilla.

Levitä maissilastut ja jauheliha uunipellille leivinpaperin päälle.

Lisää juustoraaste.

Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko paprika. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Levitä salsakastike, kirsikkatomaatit, paprika ja avokado nachopellin päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa nachopellin kanssa ranskankermaa.

Tarjoile nachopelti lämpimänä ja nauti!

Vinkkejä

Jauhelihan maustamiseen sopii hyvin myös valmis taco-mauste.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1006 kJ / 242 kcal 2515 kJ / 605 kcal
Rasva 16.7 g 41.7 g
- josta tyydyttynyttä 6 g 15 g
Hiilihydraatit 10.9 g 27.3 g
- josta sokereita 2.1 g 5.2 g
Proteiini 10 g 26 g
Ravintokuitu 2.5 g 6.4 g
Suola 0.6 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

Nachopelti on helposti muunneltavissa

Nachopelti on helposti muunneltavissa eri tarpeiden, mieltymysten sekä saatavilla olevien raaka-aineiden pohjalta. Se tekeekin nachopellistä täydellisen ruoan niin arkeen kuin illanistujaisiinkin. Tässä muutama kätevä vinkki nachojen tuunaukseen:

Freesimpi nachopelti

Freesimpi nachopelti syntyy lisäämällä paistamisen jälkeen nachopellin päälle tuoreita kasviksia. Kuutioidut tomaatit, avokado ja lime sopivat mausteiseen nachopeltiin kuin nenä päähän. Melkein kuin salaattia, paitsi parempaa.

Hävikkipelti

Nachopeltiin uppoaa lähes mikä tahansa jääkaapin perukoilta löytynyt kasvis tai kastike. Nachopelti onkin helppo loihtia jääkaapin jämistä, kuten juustonkannikoista tai hieman nahistuneista kasviksista. Lisää nachopeltiin esimerkiksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai perunaa ja heitä paiston jälkeen päälle vielä ranskankermaa. Helppo ja herkullinen tapa minimoida hävikki.

Tulinen nachopelti

Tulisempi nachopelti valmistuu lisäämällä jalapenoja ja tulista salsaa

Jos kaipaat nachopeltiin lisää potkua, saat sitä lisäämällä nachopeltiin jalapenoja ja chiliä. Heitä päälle vielä kunnolla salsaa ja hikoiluttavan tulinen nachopelti on valmis. Potkiiko jo?

Nachopelti kaura- tai ruisnachoilla

Nachopelti onnistuu tietenkin myös muillakin kuin vain perinteisillä maissinachoilla. Kokeile vaikka kotimaisia kauranachoja!

Mitä tulee nachopeltiin?

Tyypillisesti nachojen päälle levitetään texmex-maustettua jauhelihaa, juustoa, salsakastiketta sekä lisukkeita maun mukaan, esimerkiksi tomaattia, jalapenoja, punasipulia tai papuja. Uunissa paistamisen jälkeen voi lisätä vielä guacamolea ja creme fraichea.

Miten tehdä hyvä nachopelti?

Hyvän nachopellin täytteissä on riittävästi mehevyyttä, niin että ne eivät kuivu uunissa. Juuston määrässä ja rasvaisuudessa ei kannata pihistellä, ja paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei pelti pääse kärähtämään ja kuivumaan liikaa reunoiltaan.

Kauanko nachopelti on uunissa?

Paista nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Mitä Nachopellin päälle?

Nachopellin päälle voi uunin jälkeen lisätä vielä creme fraichea, guacamolea tai tuoretta avokadoa, sekä raikkaita kasviksia, esim. kirsikkatomaatteja. Viimeistelyyn sopivat tuoreet yrtit, etenkin korianteri.

Miten Nachopelti syödään?

Nachopellin syömisessä on turha hienostella, kätevimmin se sujuu käsin yhteisestä astiasta nachoja lisukkeineen nostelemalla. Haarukat sopivat huonosti nachojen syöntiin.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle