Nachopelti

Nachopelti jauhelihatäytteellä

Nachopelti tunnetaan myös nimellä uuninachot ja se on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa naposteltavaa. Käytännössä nachopelti tarkoittaa herkullisilla täytteillä kuorrutettuja maissilastuja.

Koska uuninachot syödään käsin, kannattaa täytteeksi valita jauheliha, joka ei paistettaessa tihku liiaksi rasvaa ja pysyy sopivan murumaisena ruskistuessaan. Niinpä tämä helppo nachopelti saakin täytteekseen Snellmanin Kunnon paistijauhelihaa.

6 30 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon paistijauheliha
  • (1 pkt Kunnon pekonia
  • salviaa (puoli ruukkua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl aromisuolaa
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g nacholastuja
  • 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai texmex-maustettua)
  • 0.5 tl paprikajauhetta
Kunnon naudan pais­ti­jau­he­li­ha 7 %

Nachopelti — Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja salvianlehdet muruksi öljytilkassa paistinpannussa. Voit myös halutessasi lisätä mukaan paketillisen silputtua pekonia erityisen mehevän täytteen aikaansaamiseksi. Vähennä tai jätä tällöin öljy kokonaan pois.
  2. Mausta suolalla, pippurilla ja ketsupilla.
  3. Levitä tortillachipsit tai nacholastut ja jauhelihamuru leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Ripottele juustoraaste päälle ja ripsauta paprikajauhetta juustoraasteelle.
  5. Paista täytetyt nachot uunissa 220 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
  6. Tarjoile nachopelti lämpimänä ja nauti!

Vinkki!

Texmex-keittiössä käytetään perinteisesti voimakkaanmakuista cheddar-tyyppistä juustoa, joten kokeile myös nachopellin kuorruttamista raastetulla cheddarilla. Lisää tuunausvinkkejä löydät sivun alaosasta.

Tutustu myös tacokastiketta ja maissia sisältävään nachovuoka-reseptiin sekä syntiseen kebab-nachopeltiin!

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Nachopelti on helposti muunneltavissa

Nachopelti on helposti muunneltavissa eri tarpeiden, mieltymysten sekä saatavilla olevien raaka-aineiden pohjalta. Se tekeekin nachopellistä täydellisen ruoan niin arkeen kuin illanistujaisiinkin. Tässä muutama kätevä vinkki nachojen tuunaukseen:

Freesimpi nachopelti

Freesimpi nachopelti syntyy lisäämällä paistamisen jälkeen nachopellin päälle tuoreita kasviksia. Kuutioidut tomaatit, avokado ja lime sopivat mausteiseen nachopeltiin kuin nenä päähän. Melkein kuin salaattia, paitsi parempaa.

Hävikkipelti

Nachopeltiin uppoaa lähes mikä tahansa jääkaapin perukoilta löytynyt kasvis tai kastike. Nachopelti onkin helppo loihtia jääkaapin jämistä, kuten juustonkannikoista tai hieman nahistuneista kasviksista. Lisää nachopeltiin esimerkiksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai perunaa ja heitä paiston jälkeen päälle vielä ranskankermaa. Helppo ja herkullinen tapa minimoida hävikki.

Tulinen nachopelti

Jos kaipaat nachopeltiin lisää potkua, saat sitä lisäämällä nachopeltiin jalapenoja ja chiliä. Heitä päälle vielä kunnolla salsaa ja hikoiluttavan tulinen nachopelti on valmis. Potkiiko jo?Tulisempi nachopelti valmistuu lisäämällä jalapenoja ja tulista salsaa

Nachopelti kaura- tai ruisnachoilla

Nachopelti onnistuu tietenkin myös muillakin kuin vain perinteisillä maissinachoilla. Kokeile vaikka kotimaisia kauranachoja!