Nachopelti

Nachopelti jauhelihatäytteellä

Nachopelti tunnetaan myös nimellä uuninachot ja se on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa naposteltavaa. Käytännössä nachopelti tarkoittaa herkullisilla täytteillä kuorrutettuja maissilastuja. Koska uuninachot syödään käsin, kannattaa täytteeksi valita jauheliha, joka ei paistettaessa tihku liiaksi rasvaa ja pysyy sopivan murumaisena ruskistuessaan. Niinpä tämä helppo nachopelti saakin täytteekseen Snellmanin Ylikypsän pekonin lisäksi Kunnon paistijauhelihaa. Lisäksi pakastamattomasta lihasta valmistettu Kunnon paistijauheliha paistuu pannulla kiehumisen sijaan.

Meillä Snellmanilla hyväksi todettu nachopeltiresepti, ole hyvä!

6

Ainekset

  • 400 g Kunnon paistijauheliha
  • 1 pkt Ylikypsä pekoni
  • salviaa (puoli ruukkua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl aromisuolaa
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g nacholastuja
  • 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai texmex-maustettua)
  • 0.5 tl paprikajauhetta
Ylikypsä pekoni

Nachopelti — Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja silputut pekoni ja salvianlehdet muruksi öljytilkassa paistinpannussa.
  2. Mausta suolalla, pippurilla ja ketsupilla.
  3. Levitä tortillachipsit tai nacholastut ja jauhelihamuru leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Ripottele juustoraaste päälle ja ripsauta paprikajauhetta juustoraasteelle.
  5. Paista täytetyt nachot uunissa 220 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
  6. Tarjoile nachopelti lämpimänä ja nauti!

Vinkki!

Texmex-keittiössä käytetään perinteisesti voimakkaanmakuista cheddar-tyyppistä juustoa, joten kokeile myös nachopellin kuorruttamista raastetulla cheddarilla.

Katso myös tacokastiketta ja maissia sisältävä meksikolainen nachovuoka -reseptimme.

pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä