Nachopelti
Nachopelti tunnetaan myös nimellä uuninachot ja se on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea maistuvaa naposteltavaa. Käytännössä nachopelti tarkoittaa herkullisilla täytteillä kuorrutettuja maissilastuja.
Koska uuninachot syödään käsin, kannattaa täytteeksi valita jauheliha, joka ei paistettaessa tihku liiaksi rasvaa ja pysyy sopivan murumaisena ruskistuessaan. Niinpä tämä helppo nachopelti saakin täytteekseen Snellmanin Kunnon paistijauhelihaa.
Ainekset
-
- 400 g Kunnon paistijauheliha
- (1 pkt Kunnon pekonia
- salviaa (puoli ruukkua)
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl aromisuolaa
- 0.5 dl ketsuppia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 250 g nacholastuja
- 150 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai texmex-maustettua)
- 0.5 tl paprikajauhetta
Nachopelti — Ohje
-
- Ruskista jauheliha ja salvianlehdet muruksi öljytilkassa paistinpannussa. Voit myös halutessasi lisätä mukaan paketillisen silputtua pekonia erityisen mehevän täytteen aikaansaamiseksi. Vähennä tai jätä tällöin öljy kokonaan pois.
- Mausta suolalla, pippurilla ja ketsupilla.
- Levitä tortillachipsit tai nacholastut ja jauhelihamuru leivinpaperoidulle uunipellille.
- Ripottele juustoraaste päälle ja ripsauta paprikajauhetta juustoraasteelle.
- Paista täytetyt nachot uunissa 220 asteessa kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
- Tarjoile nachopelti lämpimänä ja nauti!
Vinkki!
Texmex-keittiössä käytetään perinteisesti voimakkaanmakuista cheddar-tyyppistä juustoa, joten kokeile myös nachopellin kuorruttamista raastetulla cheddarilla. Lisää tuunausvinkkejä löydät sivun alaosasta.
Tutustu myös tacokastiketta ja maissia sisältävään nachovuoka-reseptiin sekä syntiseen kebab-nachopeltiin!
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.
Muita reseptejä
Nachopelti on helposti muunneltavissa
Nachopelti on helposti muunneltavissa eri tarpeiden, mieltymysten sekä saatavilla olevien raaka-aineiden pohjalta. Se tekeekin nachopellistä täydellisen ruoan niin arkeen kuin illanistujaisiinkin. Tässä muutama kätevä vinkki nachojen tuunaukseen:
Freesimpi nachopelti
Freesimpi nachopelti syntyy lisäämällä paistamisen jälkeen nachopellin päälle tuoreita kasviksia. Kuutioidut tomaatit, avokado ja lime sopivat mausteiseen nachopeltiin kuin nenä päähän. Melkein kuin salaattia, paitsi parempaa.
Hävikkipelti
Nachopeltiin uppoaa lähes mikä tahansa jääkaapin perukoilta löytynyt kasvis tai kastike. Nachopelti onkin helppo loihtia jääkaapin jämistä, kuten juustonkannikoista tai hieman nahistuneista kasviksista. Lisää nachopeltiin esimerkiksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai perunaa ja heitä paiston jälkeen päälle vielä ranskankermaa. Helppo ja herkullinen tapa minimoida hävikki.
Tulinen nachopelti
Jos kaipaat nachopeltiin lisää potkua, saat sitä lisäämällä nachopeltiin jalapenoja ja chiliä. Heitä päälle vielä kunnolla salsaa ja hikoiluttavan tulinen nachopelti on valmis. Potkiiko jo?
Nachopelti kaura- tai ruisnachoilla
Nachopelti onnistuu tietenkin myös muillakin kuin vain perinteisillä maissinachoilla. Kokeile vaikka kotimaisia kauranachoja!