Siirry sisältöön
Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen

Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen

Kunnon nakki 400 g

4

10min kokonaisaika

Helppo

Keitetyt nakit ovat herkullista ja helppoa naposteltavaa, jotka kuuluvat olennaisena osana myös uudenvuoden ja vapun juhlapöytiin. Nakkien keittäminen on yksinkertaista, mutta siitä huolimatta ohjeita on tarjolla varmasti yhtä monta kuin on keittäjääkin. Nakkien keittäminen tämän ohjeen kohdalla onkin oikeastaan hieman harhaanjohtava nimitys, sillä Herra Snellmanin keitetyt nakit eivät itse asiassa viihdy kiehuvassa vedessä. Pikemminkin kyse on nakkien lämmittämisestä kattilassa, sillä varsinainen keittäminen usein rikkoo nakit. Tällä ohjeella keitetyt nakit eivät halkea. Valitse Kunnon nakki makusi mukaan ja nauti keitetyt nakit vaikkapa kotitekoisen perunasalaatin kanssa!

Ainekset

Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen

Ohje

Laita kattilaan kylmää vettä ja nakit sinne, kattila liedelle ja kun vesi alkaa kiehumaan, nosta kattila pois liedeltä.

Älä anna kiehua.

Nakit ovat lämpimiä, kun ne nousevat pintaan.

Vinkki!

Jos nakit jäävät vahingossa liedelle ja alkavat kiehua, ne halkeavat helposti. Jos huomaat, että nakki halkeaa niin kaada heti lasillinen kylmää vettä kattilaan, jotta kaikki keitetyt nakit eivät halkea.

Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 100 g
Energia 1163 kJ / 281 kcal 1163 kJ / 281 kcal
Rasva 25 g 25 g
- josta tyydyttynyttä 9.6 g 9.6 g
Hiilihydraatit 0.2 g 0.2 g
- josta sokereita 0.2 g 0.2 g
Proteiini 14 g 14 g
Ravintokuitu 0 g 0 g
Suola 2.1 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle