Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen

Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen 1

Keitetyt nakit ovat herkullista ja helppoa naposteltavaa, jotka kuuluvat olennaisena osana myös uudenvuoden ja vapun juhlapöytiin. Nakkien keittäminen on yksinkertaista, mutta siitä huolimatta ohjeita on tarjolla varmasti yhtä monta kuin on keittäjääkin. Nakkien keittäminen tämän ohjeen kohdalla onkin oikeastaan hieman harhaanjohtava nimitys, sillä Herra Snellmanin keitetyt nakit eivät itse asiassa viihdy kiehuvassa vedessä. Pikemminkin kyse on nakkien lämmittämisestä kattilassa, sillä varsinainen keittäminen usein rikkoo nakit. Tällä ohjeella keitetyt nakit eivät halkea.

Valitse Kunnon nakki makusi mukaan ja nauti keitetyt nakit vaikkapa kotitekoisen perunasalaatin kanssa!

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon nakkimakkaraa

Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen — Ohje

  1. Laita kattilaan kylmää vettä ja nakit sinne, kattila liedelle ja kun vesi alkaa kiehumaan, nosta kattila pois liedeltä.
  2. Älä anna kiehua.
  3. Nakit ovat lämpimiä, kun ne nousevat pintaan.
Vinkki:
  1. Jos nakit jäävät vahingossa liedelle ja alkavat kiehua, ne halkeavat helposti. Jos huomaat, että nakki halkeaa niin kaada heti lasillinen kylmää vettä kattilaan, jotta kaikki keitetyt nakit eivät halkea.
  2. Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti.
Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit