
Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen
Kunnon nakki 400 g10min
4
Helppo
Ainekset
Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen
Ohje
-
Laita kattilaan kylmää vettä ja nakit sinne, kattila liedelle ja kun vesi alkaa kiehumaan, nosta kattila pois liedeltä.
-
Älä anna kiehua.
-
Nakit ovat lämpimiä, kun ne nousevat pintaan.
Vinkki!
- Jos nakit jäävät vahingossa liedelle ja alkavat kiehua, ne halkeavat helposti. Jos huomaat, että nakki halkeaa niin kaada heti lasillinen kylmää vettä kattilaan, jotta kaikki keitetyt nakit eivät halkea.
Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 100 g | |
---|---|---|
Energia | 1163 kJ / 281 kcal | 1163 kJ / 281 kcal |
Rasva | 25 g | 25 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.6 g | 9.6 g |
Hiilihydraatit | 0.2 g | 0.2 g |
- josta sokereita | 0.2 g | 0.2 g |
Proteiini | 14 g | 14 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 2.1 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Hyviä olivat!
Voiko suolaisuutta yhtään vähentää siten, että kuumentaa nakit puolitettuina?
Liukeneeko osa suolaisuudesta keitinveteen? Kysyn tätä siksi, että välttäisin pienimpien syöjien kohdalla suolakuormituksen.
Kyllä kai tämä olisi hyväksi meille aikuisillekin nakinpopsijoille?
Kiva kuulla, että maistuivat! Nakit voi toki kuumentaa myös pulitettuina, mutta kovin suurta muutosta näin lyhyessä ajassa ei suolapitoisuudessa ehdi tapahtua. Puolittamista kivempi tapa on myös tehdä nauravia nakkeja (leikataan risitkko nakkien molempaan päähän) tai nakkimustekaloja (yli puolen nakin pituiset viillot pitkittäin toiseen päähään). / Suvi