Hoppa till innehållet
Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen

Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen

Riktig knackkorv i naturtarm 400 g

4

10min total tid

Lätt

Kokt knackkorv är enkelt och finns ofta med i festbuffén vid bland annat nyår och Valborgsmässoafton. Det är i grund och botten enkelt att koka knackkorv, men ändå finns det flera råd och recept för hur man skall gå till väga. Att kalla det här för ett recept för kokning är dessutom vilseledande, Herr Snellmans knackkorv trivs egentligen inte i kokande vatten. Det handlar snarare om uppvärmning av knackkorv i kastrull, för kokningen har en tendens att söndra produkten. Följ dessa råd så hålls knackkorven kompakt. Välj knackkorv efter smak och servera med hemmagjord potatissallad.

Ingredienser

Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen

Instruktioner

Fyll kastrullen med kallt vatten och lägg i knackkorven, koka upp vattnet och när vattnet börjar koka upp tar du kastrullen av plattan.
Låt inte blandningen koka, knackkorven är varm när de flyter upp till ytan.

Tips!

Blir knackkorven och puttra för länge på spisen börjar vattnet koka och då spricker korven lätt. Märker du att en knackkorv spricker kan du hälla ett glas kallt vatten i kastrullen, så undviker du att flera knackkorvar spricker.
Riv inte loss knackkorven, använd sax eller en vass kniv. Knackkorvar är också ögongodis och de ser helt enkelt godare ut när de är hela.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 100 g
Energi 1163 kJ / 281 kcal 1163 kJ / 281 kcal
Fett 25 g 25 g
- varav mättat fett 9.6 g 9.6 g
Kolhydrat 0.2 g 0.2 g
- varav sockerarter 0.2 g 0.2 g
Protein 14 g 14 g
Fiber 0 g 0 g
Salt 2.1 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan