Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen

Keitetyt nakit: näin onnistuu nakkien keittäminen

Kokt knackkorv är enkelt och finns ofta med i festbuffén vid bland annat nyår och Valborgsmässoafton. Det är i grund och botten enkelt att koka knackkorv, men ändå finns det flera råd och recept för hur man skall gå till väga. Att kalla det här för ett recept för kokning är dessutom vilseledande, Herr Snellmans knackkorv trivs egentligen inte i kokande vatten. Det handlar snarare om uppvärmning av knackkorv i kastrull, för kokningen har en tendens att söndra produkten. Följ dessa råd så hålls knackkorven kompakt. Välj knackkorv efter smak och servera med hemmagjord potatissallad.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellmans Riktig Knackkorv

Kokt knackkorv: Så lyckas du vid spisen — Gör så här

  1. Fyll kastrullen med kallt vatten och lägg i knackkorven, koka upp vattnet och när vattnet börjar koka upp tar du kastrullen av plattan.
  2. Låt inte blandningen koka, knackkorven är varm när de flyter upp till ytan.
Tips:
  1. Blir knackkorven och puttra för länge på spisen börjar vattnet koka och då spricker korven lätt. Märker du att en knackkorv spricker kan du hälla ett glas kallt vatten i kastrullen, så undviker du att flera knackkorvar spricker.
  2. Riv inte loss knackkorven, använd sax eller en vass kniv. Knackkorvar är också ögongodis och de ser helt enkelt godare ut när de är hela.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer