Pikkusuolaista: Kinkkukupit

Pikkusuolaista: Kinkkukupit

Tässäpä pikkusuolaista vaikkapa aamiaispöytään tai illanistujaisiin. Nämä kinkkukupit ovat hieman muunneltu versio suuren suosion saaneista Pekoni-munakupeista, jossa korvasimme pekonin Savustajan maalaiskinkulla. Kokonaisista paisteista ja fileistä leikatut Savustajan leikkeleemme omaavat ainutlaatuisen herkullisen maun lisäksi jopa silminnähden murean rakenteen sekä korkean lihapitoisuuden tuoman sopiva mehevyyden. Niinpä Savustajan leikkeleet ovat oivaa pikkusuolaista myös vaikkapa sellaisenaan!

Voit piristää tätä pikkusuolaista makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi sinihomejuustoa tai mieliyrttejäsi.

4

Ainekset

  • 8 Savustajan Maalaiskinkku -viipaletta
  • 4 isoa kananmunaa
  • mustapippuria
  • merisuolahiutaleita
  • lehtipersiljaa
Savustajan maalaiskinkku 1

Tee näin

  1. Aseta kinkkuviipaleet pieniin uunin kestäviin annoskuppeihin tai esimerkiksi muffinssipellin koloihin.
  2. Käytä kaksi viipaletta aina kutakin kuppia kohden.
  3. Valuta kananmunat kikkkuviipaleiden muodostamiin kuppeihin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Kypsennä uunissa 180 °C 20–30 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Tarkkaile myös, etteivät kinkkuviipaleet pääse palamaan.
  5. Silppua päälle lehtipersiljaa päälle ja tarjoile.

Vinkki!

Pikkusuolaista videoresepti:

Katso YouTubessa miten näppärästi valmistat pikkusuolaista Savustajan leikkeleistä.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä