Pikkusuolaista: Kinkkukupit
Tässäpä pikkusuolaista vaikkapa aamiaispöytään tai illanistujaisiin. Nämä kinkkukupit ovat hieman muunneltu versio suuren suosion saaneista Pekoni-munakupeista, jossa korvasimme pekonin Superior savukinkulla. Superior-kinkku viipaloidaan aina kokonaisista paisteista ja poikkeuksellisen pitkä kypsennys- ja lepuutusaika tekee siitä erityisen mehevää ja mureaa. Niinpä Superior-kinkut ovat oivaa pikkusuolaista myös vaikkapa sellaisenaan!
Voit piristää tätä pikkusuolaista makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi sinihomejuustoa tai mieliyrttejäsi.
Ainekset
-
- 8 Superior Savukinkku -viipaletta
- 4 isoa kananmunaa
- mustapippuria
- merisuolahiutaleita
- lehtipersiljaa
Pikkusuolaista: Kinkkukupit — Ohje
-
- Aseta kinkkuviipaleet pieniin uunin kestäviin annoskuppeihin tai esimerkiksi muffinssipellin koloihin.
- Käytä kaksi viipaletta aina kutakin kuppia kohden.
- Valuta kananmunat kikkkuviipaleiden muodostamiin kuppeihin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kypsennä uunissa 180 °C 20–30 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Tarkkaile myös, etteivät kinkkuviipaleet pääse palamaan.
- Silppua päälle lehtipersiljaa päälle ja tarjoile.
Vinkki!
Pikkusuolaista videoresepti:
Katso YouTubessa miten näppärästi valmistat pikkusuolaista Savustajan leikkeleistä.
”Tämän Superior-kinkun kehittely vei meiltä peräti neljä vuotta, mutta lopputuloksesta me ollaan kyllä ylpeitä. Superior-kinkku viipaloidaan aina kokonaisista paisteista ja poikkeuksellisen pitkä kypsennys- ja lepuutusaika tekee siitä erityisen mehevää ja mureaa. Meidän Superior taitaa muuten olla markkinoiden ainoa kokolihatuote ilman lisättyä fosfaattia, jossa ei myöskään ole käytetty ns. fosfaatin korvikkeita eli muita apumenetelmiä tai -aineita.”
Tore, tuotekehittäjä