Pikkusuolaista: Kinkkukupit

Pikkusuolaista: Kinkkukupit

Tässäpä pikkusuolaista vaikkapa aamiaispöytään tai illanistujaisiin. Nämä kinkkukupit ovat hieman muunneltu versio suuren suosion saaneista Pekoni-munakupeista, jossa korvasimme pekonin Superior savukinkulla. Superior-kinkku viipaloidaan aina kokonaisista paisteista ja poikkeuksellisen pitkä kypsennys- ja lepuutusaika tekee siitä erityisen mehevää ja mureaa. Niinpä Superior-kinkut ovat oivaa pikkusuolaista myös vaikkapa sellaisenaan!

Voit piristää tätä pikkusuolaista makusi mukaan lisäämällä esimerkiksi sinihomejuustoa tai mieliyrttejäsi.

4

Ainekset

  • 8 Superior Savukinkku -viipaletta
  • 4 isoa kananmunaa
  • mustapippuria
  • merisuolahiutaleita
  • lehtipersiljaa

Pikkusuolaista: Kinkkukupit — Ohje

  1. Aseta kinkkuviipaleet pieniin uunin kestäviin annoskuppeihin tai esimerkiksi muffinssipellin koloihin.
  2. Käytä kaksi viipaletta aina kutakin kuppia kohden.
  3. Valuta kananmunat kikkkuviipaleiden muodostamiin kuppeihin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Kypsennä uunissa 180 °C 20–30 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Tarkkaile myös, etteivät kinkkuviipaleet pääse palamaan.
  5. Silppua päälle lehtipersiljaa päälle ja tarjoile.

Vinkki!

Pikkusuolaista videoresepti:

Katso YouTubessa miten näppärästi valmistat pikkusuolaista Savustajan leikkeleistä.

Leikkeleet-Superior-Snellman

”Tämän Superior-kinkun kehittely vei meiltä peräti neljä vuotta, mutta lopputuloksesta me ollaan kyllä ylpeitä. Superior-kinkku viipaloidaan aina kokonaisista paisteista ja poikkeuksellisen pitkä kypsennys- ja lepuutusaika tekee siitä erityisen mehevää ja mureaa. Meidän Superior taitaa muuten olla markkinoiden ainoa kokolihatuote ilman lisättyä fosfaattia, jossa ei myöskään ole käytetty ns. fosfaatin korvikkeita eli muita apumenetelmiä tai -aineita.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit