Ribsit grillissä ja pekoni-parsakaalisalaatti
4
1h työaika + 1h kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Ribsit
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun grillimaustettu spare ribs n. 900 g
- 0.5 dl BBQ-kastiketta
Pekoni-parsakaalisalaatti
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl parsakaalta
- 1 dl rusinoita
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl dijon sinappia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Ribsit
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Kypsennä 140 asteessa noin kaksi tuntia.
Ribsit ovat valmiita, kun liha irtoaa helposti luista. Grillaa ribseihin kaunis väri, voit halutessasi tässä kohtaa sutia pintaan lisää BBQ-kastiketta. Leikkaa ribsit annospaloiksi.
Pekoni-parsakaalisalaatti
Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä hetkeksi siivilään valumaan ja jäähtymään.
Leikkaa nippusipuli ohuiksi renkaiksi ja parsakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Leikkaa parsaaalin varsi pieniksi paloiksi.
Sekoita majoneesi, sitruunan mehu ja sinappi keskenään. Laita kaikki salaatin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 370 g | |
---|---|---|
Energia | 887 kJ / 213 kcal | 3282 kJ / 788 kcal |
Rasva | 13.6 g | 50.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 14.9 g |
Hiilihydraatit | 5.9 g | 21.9 g |
- josta sokereita | 5.8 g | 21.3 g |
Proteiini | 15 g | 55 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 6.2 g |
Suola | 1.3 g | 4.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.