Ribsit grillissä ja pekoni-parsakaalisalaatti

Ribsit grillissä ja pekoni-parsakaalisalaatti

Heinäkuussa koko Suomi lomailee ja grillikausi jatkuu kuumempana kuin koskaan. Kesäkeittiöstä kantautuu herkullisia tuoksuja, kun hiilien hehkussa kypsyvät Maatiaispossun valkosipulilla, sipulilla, paprikalla, palsternakalla ja mustapippurilla valmiiksi maustetut spare ribsit. Pitkään ja hartaasti grillatut ribsit nautitaan rapean pekoni-parsakaalisalaatin kera.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 60 min

Ainekset

  • 1 pkt Snellman Maatiaispossun grillimaustettuja spare ribsejä (800 g)
  • BBQ-kastiketta
  • 1 pkt Snellman Kunnon pekonia (á 150 g)
  • 1-2 kpl punaista nippusipulia
  • 1 kpl parsakaali (n. 400 g)
  • 1 dl rusinoita
  • 1,5 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Ribsit grillissä ja pekoni-parsakaalisalaatti — Ohje

Ribsit
  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Kypsennä 140 asteessa noin kaksi tuntia.
  2. Ribsit ovat valmiita, kun liha irtoaa helposti luista. Grillaa ribseihin kaunis väri, voit halutessasi tässä kohtaa sutia pintaan lisää BBQ-kastiketta. Leikkaa ribsit annospaloiksi.
Pekoni-parsakaalisalaatti
  1. Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä hetkeksi siivilään valumaan ja jäähtymään.
  2. Leikkaa nippusipuli ohuiksi renkaiksi ja parsakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi. Leikkaa parsaaalin varsi pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita majoneesi, sitruunan mehu ja sinappi keskenään. Laita kaikki salaatin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Ribsit ja kylki

“Nämä meidän ribsit ja kyljet vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit