Grillade ribs med bacon-broccolisallad

Grillatut ribsit ja pekoni-parsakaalisalaatti

Högsommardelikatesser för hela slanten. En fantastiskt god kryddblandning ligger i grunden för Snellmans spare ribs och du varvar den med en knaprig sallad på bacon och broccoli.

Receptet är framtaget i samarbete med Satokausi.fi webbplatsen.

4 60

Ingredienser

Ribs
  • 1 pkt Snellmans spare ribs av lantgris
  • BBQ-sås
Sallad
  • 1 pkt Snellmans riktig bacon (a 150 g)
  • 1-2 st knippe med rödlök
  • 1 st broccoli (ca 400 g)
  • 1 dl russin
  • 1,5 dl majonäs
  • 1 msk saft från en citron
  • 1 tsk Dijon-senap
  • salt och svartpeppar

Grillade ribs med bacon-broccolisallad — Gör så här

Ribs
  1. Börja gärna med salladen (se nedan). Ta ut köttet i rumstemperatur en halv timme innan du börjar göra mat. Sätt köttet i en ugnsform med köttsidan nedåt. Grädda ungefär 2 timmar i 140 gradig ugn.
  2. Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen. Ge dina ribs en fin yta på grillen, vill du så penslar du i samma veva in köttet med lite BBQ-sås. Skär ner ribsen till portionsbitar.
Sallad
  1. Hacka upp ditt bacon och knaperstek de. Ställ till sidan på en bit hushållspapper och låt svalna.
  2. Skär små ringar av din röda lök och gör munsbitar av broccolin. Broccoliskaftet skär du också ner till små bitar.
  3. Blanda ihop majonäs, saft och senap. Lägg slutligen alla ingredienser i en skål och rör om väl. Låt salladen dra i kylskåp en stund innan servering.
Ribs och sida

De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer