Grillade ribs med bacon-broccolisallad
Högsommardelikatesser för hela slanten. En fantastiskt god kryddblandning ligger i grunden för Snellmans spare ribs och du varvar den med en knaprig sallad på bacon och broccoli.
Receptet är framtaget i samarbete med Satokausi.fi webbplatsen.
4
60
Ingredienser
- Ribs
-
- 1 pkt Snellmans spare ribs av lantgris
- BBQ-sås
- Sallad
-
- 1 pkt Snellmans riktig bacon (a 150 g)
- 1-2 st knippe med rödlök
- 1 st broccoli (ca 400 g)
- 1 dl russin
- 1,5 dl majonäs
- 1 msk saft från en citron
- 1 tsk Dijon-senap
- salt och svartpeppar
Grillade ribs med bacon-broccolisallad — Gör så här
- Ribs
-
- Börja gärna med salladen (se nedan). Ta ut köttet i rumstemperatur en halv timme innan du börjar göra mat. Sätt köttet i en ugnsform med köttsidan nedåt. Grädda ungefär 2 timmar i 140 gradig ugn.
- Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen. Ge dina ribs en fin yta på grillen, vill du så penslar du i samma veva in köttet med lite BBQ-sås. Skär ner ribsen till portionsbitar.
- Sallad
-
- Hacka upp ditt bacon och knaperstek de. Ställ till sidan på en bit hushållspapper och låt svalna.
- Skär små ringar av din röda lök och gör munsbitar av broccolin. Broccoliskaftet skär du också ner till små bitar.
- Blanda ihop majonäs, saft och senap. Lägg slutligen alla ingredienser i en skål och rör om väl. Låt salladen dra i kylskåp en stund innan servering.
De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”
Tore, produktutvecklare