
Grillade ribs med bacon-broccolisallad
1h
4
Medel
Ingredienser
Ribs
- 1 pkt Snellman Grillkryddad spare ribs av lantgris ca 900 g
- 0.5 dl BBQ-sås
Sallad
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 rödlök
- 1 broccoli
- 1 dl russin
- 1 dl majonnäs
- 1 msk citron saft
- 1 tsk dijon- senap
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Ribs
-
Börja gärna med salladen (se nedan). Ta ut köttet i rumstemperatur en halv timme innan du börjar göra mat. Sätt köttet i en ugnsform med köttsidan nedåt. Grädda ungefär 2 timmar i 140 gradig ugn.
-
Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen. Ge dina ribs en fin yta på grillen, vill du så penslar du i samma veva in köttet med lite BBQ-sås. Skär ner ribsen till portionsbitar.
Sallad
-
Hacka upp ditt bacon och knaperstek de. Ställ till sidan på en bit hushållspapper och låt svalna.
-
Skär små ringar av din röda lök och gör munsbitar av broccolin. Broccoliskaftet skär du också ner till små bitar.
-
Blanda ihop majonäs, saft och senap. Lägg slutligen alla ingredienser i en skål och rör om väl. Låt salladen dra i kylskåp en stund innan servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 370 g | |
---|---|---|
Energi | 887 kJ / 213 kcal | 3282 kJ / 788 kcal |
Fett | 13.6 g | 50.2 g |
- varav mättat fett | 4 g | 14.9 g |
Kolhydrat | 5.9 g | 21.9 g |
- varav sockerarter | 5.8 g | 21.3 g |
Protein | 15 g | 55 g |
Fiber | 1.7 g | 6.2 g |
Salt | 1.3 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.