Herra Snellmanin kekseliäs leikkelekakku

Herra Snellmanin kekseliäs leikkelekakku 1

Tässä kekseliäs leikkelekakku, joka sopii myös vaativaan makuun. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan ja nauttimaan hyvässä seurassa. Jos matka ei ole pitkä, niin leikkelekakku on oiva vieminen, kun olet menossa kyläilemään. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

12 90 min

Ainekset

  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl pieniä paprikakuutioita
  • 120 g Tosi mureaa keittokinkkua
  • 2 rkl murennettua sinihomejuustoa
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia

Tee näin

  1. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kokoinen kakkuvuoka. Voit pehmentää paprikakuutioita mikrossa täydellä teholla minuutin.
  2. Lämmitä 1 ½ dl vettä mikrossa kuumaksi ja sekoita se perunasosejauheen kanssa. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kananmunat, jäähtynyt voisula ja maito.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä murennettu juusto, kinkkukuutiot, paprika ja ruohosipulisilppu taikinaan. Lusikoi taikina vuokaan.
  4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  5. Säilytä jääkaapissa.
  6. Huom! Kakkuun sopivat hyvin esim. Ohuen ohut kinkku, Kalkkunafilee yhdessä Kevyen kalkkunameetvurstin kanssa ja monet muut.
Tosi mureat leikkeleet

”Näitä me sanotaan Tosi mureiksi ja ihan syystä. Pitkä kypsytys tekee lihasta erinomaisen mureaa ja herkullista.  Ja totta kai me valmisetaan Tosi mureat leikkeleet samojen periaatteiden mukaisesti kuin muutkin tuotteet. Eli parhaista raaka-aineista huolellisesti ja ammattitaidolla, aivan kuin ne tehtäisiin vain meille itsellemme.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä