Herr Snellmans fyndiga Charkkaka

Herra Snellmanin kekseliäs leikkelekakku 1

Herr Snellmans Charkkaka. Herr Snellmans recept, varsågod!

12 90 min

Ingredienser

  • 0.75 dl potatismospulver
  • 0.5 dl vatten eller mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl fint tärnad paprika
  • 180 g Snellmans riktigt mör formskinka
  • 2 msk blåmögelost i smulor
  • 3 msk finhackad gräslök

Herr Snellmans fyndiga Charkkaka — Gör så här

  1. Smörj och bröa en tvåliters kakform. Paprikatärningarna kan förkokas i mikrovågsugnen ca 1 minut på full effekt
  2. Hetta upp 1 ½ dl vatten i mikron och blanda i potatismospulvret (eller använd 2 dl vanligt potatismos). Låt svalna och blanda i ägg, smält avsvalnat smör och mjölk
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem. Tillsätt även blåmögelost, tärnad formskinka, paprika och gräslök i smeten
  4. Skeda smeten i kakformen. Grädda ca en timme i 175 °C.
  5. Låt svalna innan servering. Förvara i kylskåp.
  6. Obs! I stället för Riktigt mör formskinka kan man använda t.ex. Tunntunn kalkonfilé blandad med Lätt Kalkonmedwurst, eller någon annan av Herr Snellmans goda uppskärningar. Det går också bra att blanda olika uppskärningar i samma tårta!
Palagg-Riktigtmöra uppskärningar

”De här smörgåspåläggen kallar vi Riktigt möra och det av en anledning. Lång tillredning gör köttet utomordentligt mört och saftigt. Och naturligtvis tillverkar vi Riktigt möra pålägg enligt samma principer som vi tillverkar alla våra andra produkter: av de bästa råvarorna, med noggrannhet och kompetens, precis som om vi gjorde till oss själva.”

Robert, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer