Pulled pork

Pulled pork

Herra Snellmanin pulled pork eli suomalaisittain nyhtöpossu on niin mehevää, että se ihan sulaa suuhun.

Pulled pork sopii niin hampurilais-ja hodarisämpylöiden, kuin tortillalättyjen väliin. Sopiipa se myös oikein hyvin uuniperunoiden kanssa tarjottavaksi. Voit valmistaa pulled porkin, kuten tässä ohjeessa, possun kasslerista tai lavasta – kunhan muistat, että pulled pork -marinadi vaatii aikaa imeytyä lihaan yön yli. Siten saat varmasti murean lopputuloksen!

Valmista pulled pork uunissa näppärästi. Herra Snellmanin pulled pork -resepti, olkaa hyvät!

4

Ainekset

  • 800 g Maatiaispossun kassler
Pulled pork -marinadi
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 pulloa tummaa lageria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 0.5 dl BBQ-kastiketta

Pulled pork — Ohje

  1. Sekoita marinadi ja laita lihan marinoitumaan muovipussissa jääkaappiin yön yli.
  2. Työnnä lihaan paistomittari ja asettele liha uunivuokaan. Kaada loppu marinadi lihan päälle.
  3. Paista 120 asteisessa uunissa kunnes paistomittari näyttää 93 astetta (noin 5 tuntia).
  4. Ota liha uunista ja anna tekeytyä foliossa noin puoli tuntia.
  5. Revi liha kahdella haarukalla tai käsin.
  6. Tarjoile hampurilaisen täytteenä tai esimerkiksi uuniperunoiden kera.

Vinkki!

Älä unohda lisätä nyhtöpossun kyytipojaksi reilusti maukasta pulled pork -kastiketta! Kokeile valmistaa kielen mukanaan vievä pulled pork -kastike itse Snellmanilla hyväksi todetulla reseptillä.

Testaa myös muut pulled pork -reseptimme:

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

MIKÄ IHMEEN PULLED PORK?

Pulled pork eli nyhtöpossu kuuluu amerikkalaisten BBQ-herkkuihin ja on yleensä pitkään kypsytettyä possun kassleria tai lapaa. Mausteseos vaihtelee riippuen siitä missä päin maata ruoka valmistetaan.

Perimmäinen ajatus on kypsentää possunliha hitaasti niin mureaksi, että sen voi repiä käsin tai haarukalla. Perinteisesti pulled pork syödään sämpylän täytteenä, meillä tällä kertaa uuniperunoiden kera.

Pulled pork eri tavoin

Pulled pork on noussut suursuosioon viime vuosina myös Suomessa. Eikä ihme – mehevä pulled pork on oiva herkku niin hodareiden, hampurilaisten kuin pitaleipienkin väliin. Pulled pork sopii mainiosti myös esimerkiksi tortillojen täytteeksi.

Colamarinoitu pulled pork

Eräs suosittu ja hieman yllättäväkin tapa maustaa pulled pork on marinoida se Coca Colalla. Coca Colasta, valkosipulista ja BBQ-kastikkeesta tehdään mausteinen kastike, jossa pulled pork saa muhia useamman tunnin. Colakastike karamellisoituu lihan päälle ja tekee siitä entistä maukkaampaa.

Olutmarinoitu pulled pork

Pulled porkista tulee erittäin maukasta, kun sen antaa hiljalleen hautua olutmarinadissa. Valmista marinadi esimerkiksi tummasta oluesta, hunajasta ja sinapista. Lisää mukaan vielä valkosipulia, suolaa ja pippuria ja anna pulled porkin kylpeä marinadin herkullisissa mauissa useamman tunnin ajan.

Pulled pork -tortillat

Texmex pulled pork

Pulled porkista saa oivan täytteen tortilloille, kun maustat pulled porkin tacomausteella. Helppoa ja nopeaa tarjottavaa esimerkiksi viikonloppuna.

Aasialaistyylinen pulled pork

Aasialaistyylisen pulled porkin valmistat helposti maustamalla pulled porkin soijakastikkeella, valkosipulilla ja chilillä. Lisää mukaan vielä ruokosokeria ja limeä ja raikas aasialainen marinadi on valmis. Aasialaistyylinen pulled pork sopii erinomaisesti esimerkiksi bao-sämpylöiden väliin.

Pulled porkin parhaat kaverit

Vain mielikuvitus on rajana siinä, mitä pulled porkin kaverina voi tarjota. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti esimerkiksi jenkkikeittiön klassikko, coleslaw. Pulled porkin parhaita kavereita ovat myös esimerkiksi pekoni, erilaiset salaatit ja täyteläiset majoneesit.