Pulled pork
Herra Snellmanin pulled pork eli suomalaisittain nyhtöpossu on niin mehevää, että se ihan sulaa suuhun.
Pulled pork sopii niin hampurilais-ja hodarisämpylöiden, kuin tortillalättyjen väliin. Sopiipa se myös oikein hyvin uuniperunoiden kanssa tarjottavaksi. Voit valmistaa pulled porkin, kuten tässä ohjeessa, possun kasslerista tai lavasta – kunhan muistat, että pulled pork -marinadi vaatii aikaa imeytyä lihaan yön yli. Siten saat varmasti murean lopputuloksen!
Valmista pulled pork uunissa näppärästi. Herra Snellmanin pulled pork -resepti, olkaa hyvät!
Ainekset
-
- 800 g Maatiaispossun kassler
- Pulled pork -marinadi
-
- 1 dl ruokosokeria
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 tl chilijauhetta
- 2 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 3 valkosipulinkynttä
- 0.5 pulloa tummaa lageria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl siirappia
- 0.5 dl BBQ-kastiketta
Pulled pork — Ohje
-
- Sekoita marinadi ja laita lihan marinoitumaan muovipussissa jääkaappiin yön yli.
- Työnnä lihaan paistomittari ja asettele liha uunivuokaan. Kaada loppu marinadi lihan päälle.
- Paista 120 asteisessa uunissa kunnes paistomittari näyttää 93 astetta (noin 5 tuntia).
- Ota liha uunista ja anna tekeytyä foliossa noin puoli tuntia.
- Revi liha kahdella haarukalla tai käsin.
- Tarjoile hampurilaisen täytteenä tai esimerkiksi uuniperunoiden kera.
Vinkki!
Älä unohda lisätä nyhtöpossun kyytipojaksi reilusti maukasta pulled pork -kastiketta! Kokeile valmistaa kielen mukanaan vievä pulled pork -kastike itse Snellmanilla hyväksi todetulla reseptillä.
Testaa myös muut pulled pork -reseptimme:
- Dry rub -menetelmällä maustuva nyhtöpossu, jonka reseptissä marinadin korvaa mm. paprikajauhetta sisältävä kuivamausteseos.
- Aasialaissävytteinen pulled pork -hampurilainen
- Tuliset pulled pork -tortillat
- Pulled pork -pitaleivät mehevällä pekoni-coleslawlla
- Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä
Muita reseptejä
MIKÄ IHMEEN PULLED PORK?
Pulled pork eli nyhtöpossu kuuluu amerikkalaisten bbq-herkkuihin ja on yleensä pitkään kypsytettyä possun kassleria tai lapaa. Mausteseos vaihtelee riippuen siitä missä päin maata ruoka valmistetaan.
Perimmäinen ajatus on kypsentää possunliha hitaasti niin mureaksi, että sen voi repiä käsin tai haarukalla. Perinteisesti pulled pork syödään sämpylän täytteenä, meillä tällä kertaa uuniperunoiden kera.