Pulled pork
8h 30min (josta aktiivista 30min)
8
Helppo
Ainekset
Pulled Pork
Pulled pork -marinadi
- 0.5 dl ruokosokeria
- 1 rkl dijon sinappia
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 dl tummaa lageria
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl BBQ-kastiketta
Ohje
Viipaloi valkosipuli. Lisää kaikki marinadin ainekset vahvaan muovipussiin ja laita liha marinoitumaan muovipussissa jääkaappiin yön yli.
Siirrä liha uunivuokaan ja kaada loppu marinadi lihan päälle. Peitä liha foliolla tai kannella ja paista 120-asteisessa uunissa n. 6 – 8 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti.
Ota liha uunista ja anna sen tekeytyä folion alla noin puoli tuntia.
Revi liha kahdella haarukalla tai käsin ja sekoita vuokaan jääneen marinadin kanssa.
Tarjoile hampurilaisen tai hodarin täytteenä tai esimerkiksi uuniperunoiden kera.
Vinkkejä
Älä unohda lisätä nyhtöpossun kyytipojaksi reilusti maukasta pulled pork -kastiketta ! Kokeile valmistaa kielen mukanaan vievä pulled pork -kastike itse Snellmanilla hyväksi todetulla reseptillä.
Testaa myös muut pulled pork -reseptimme:
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 1044 kJ / 250 kcal | 1880 kJ / 451 kcal |
Rasva | 16.2 g | 29.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.6 g | 10.1 g |
Hiilihydraatit | 7.6 g | 13.6 g |
- josta sokereita | 7.4 g | 13.4 g |
Proteiini | 19 g | 35 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.2 g |
Suola | 0.7 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.