Pulled pork
Herra Snellmanin pulled pork eli suomalaisittain nyhtöpossu on niin mehevää, että se ihan sulaa suuhun.
Pulled pork sopii niin hampurilais-ja hodarisämpylöiden, kuin tortillalättyjen väliin. Sopiipa se myös oikein hyvin uuniperunoiden kanssa tarjottavaksi. Voit valmistaa pulled porkin, kuten tässä ohjeessa, possun kasslerista tai lavasta – kunhan muistat, että pulled pork -marinadi vaatii aikaa imeytyä lihaan yön yli. Siten saat varmasti murean lopputuloksen!
Valmista pulled pork uunissa näppärästi. Herra Snellmanin pulled pork -resepti, olkaa hyvät!
Ainekset
-
- 800 g Maatiaispossun kassler
- Pulled pork -marinadi
-
- 1 dl ruokosokeria
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 tl chilijauhetta
- 2 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 3 valkosipulinkynttä
- 0.5 pulloa tummaa lageria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl siirappia
- 0.5 dl BBQ-kastiketta
Pulled pork — Ohje
-
- Sekoita marinadi ja laita lihan marinoitumaan muovipussissa jääkaappiin yön yli.
- Työnnä lihaan paistomittari ja asettele liha uunivuokaan. Kaada loppu marinadi lihan päälle.
- Paista 120 asteisessa uunissa kunnes paistomittari näyttää 93 astetta (noin 5 tuntia).
- Ota liha uunista ja anna tekeytyä foliossa noin puoli tuntia.
- Revi liha kahdella haarukalla tai käsin.
- Tarjoile hampurilaisen täytteenä tai esimerkiksi uuniperunoiden kera.
Vinkki!
Älä unohda lisätä nyhtöpossun kyytipojaksi reilusti maukasta pulled pork -kastiketta! Kokeile valmistaa kielen mukanaan vievä pulled pork -kastike itse Snellmanilla hyväksi todetulla reseptillä.
Testaa myös muut pulled pork -reseptimme:
- Dry rub -menetelmällä maustuva nyhtöpossu, jonka reseptissä marinadin korvaa mm. paprikajauhetta sisältävä kuivamausteseos.
- Aasialaissävytteinen pulled pork -hampurilainen
- Tuliset pulled pork -tortillat
- Pulled pork -pitaleivät mehevällä pekoni-coleslawlla
- Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä
Muita reseptejä
MIKÄ IHMEEN PULLED PORK?
Pulled pork eli nyhtöpossu kuuluu amerikkalaisten BBQ-herkkuihin ja on yleensä pitkään kypsytettyä possun kassleria tai lapaa. Mausteseos vaihtelee riippuen siitä missä päin maata ruoka valmistetaan.
Perimmäinen ajatus on kypsentää possunliha hitaasti niin mureaksi, että sen voi repiä käsin tai haarukalla. Perinteisesti pulled pork syödään sämpylän täytteenä, meillä tällä kertaa uuniperunoiden kera.
Pulled pork eri tavoin
Pulled pork on noussut suursuosioon viime vuosina myös Suomessa. Eikä ihme – mehevä pulled pork on oiva herkku niin hodareiden, hampurilaisten kuin pitaleipienkin väliin. Pulled pork sopii mainiosti myös esimerkiksi tortillojen täytteeksi.
Colamarinoitu pulled pork
Eräs suosittu ja hieman yllättäväkin tapa maustaa pulled pork on marinoida se Coca Colalla. Coca Colasta, valkosipulista ja BBQ-kastikkeesta tehdään mausteinen kastike, jossa pulled pork saa muhia useamman tunnin. Colakastike karamellisoituu lihan päälle ja tekee siitä entistä maukkaampaa.
Olutmarinoitu pulled pork
Pulled porkista tulee erittäin maukasta, kun sen antaa hiljalleen hautua olutmarinadissa. Valmista marinadi esimerkiksi tummasta oluesta, hunajasta ja sinapista. Lisää mukaan vielä valkosipulia, suolaa ja pippuria ja anna pulled porkin kylpeä marinadin herkullisissa mauissa useamman tunnin ajan.
Texmex pulled pork
Pulled porkista saa oivan täytteen tortilloille, kun maustat pulled porkin tacomausteella. Helppoa ja nopeaa tarjottavaa esimerkiksi viikonloppuna.
Aasialaistyylinen pulled pork
Aasialaistyylisen pulled porkin valmistat helposti maustamalla pulled porkin soijakastikkeella, valkosipulilla ja chilillä. Lisää mukaan vielä ruokosokeria ja limeä ja raikas aasialainen marinadi on valmis. Aasialaistyylinen pulled pork sopii erinomaisesti esimerkiksi bao-sämpylöiden väliin.
Pulled porkin parhaat kaverit
Vain mielikuvitus on rajana siinä, mitä pulled porkin kaverina voi tarjota. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti esimerkiksi jenkkikeittiön klassikko, coleslaw. Pulled porkin parhaita kavereita ovat myös esimerkiksi pekoni, erilaiset salaatit ja täyteläiset majoneesit.