Pulled pork

Betygsatt 0 av 5
Pulled pork 1

Pulled pork tillreds vanligen av gris kassler eller bog. Köttet får vara i ugnen på låg temperatur tills det är så mört och saftigt att det går att riva isär förhand eller med gaffel.

4

Ingredienser

  • 800 g Kassler av lantgris
  • 1 dl rörsocker
  • 1 msk Dijon-senap
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 flaska mörk lager
  • 1 dl vitvinsättika
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl BBQ-sås

Gör så här

  1. Blanda marinadens ingredienser. Sätt köttet i en plastpåse och häll på marinaden, låt marineras över natten i kylskåp. Tryck en stektermometer i köttet och sätt i en ugnsform, häll på marinaden. Stek i 120 grader till mätaren visar 93 grader (ca 5 timmar). Ta köttet ur ugnen och låt det vila ca en halv timme i folie. Riv köttet för hand eller med två gafflar.
  2. Servera som fyllning till hamburgare eller tex med klyftpotatis, häll på av den goda Pulled Pork såsen.
Filéer och stekar

“Våra filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria kött kommer rakt från familjegårdarna hit till Jakobstad, var det skärs för hand. Och alternativ har vi gott om. Här finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept