Pulled pork
4
30min tillagningstid | 8h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Pulled Pork
- 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
Marinad
- 0.5 dl rörsocker
- 1 msk dijon- senap
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 2 vitlökslyftor
- 2 dl mörk lager
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk sirap
- 2 msk BBQ-sås
Instruktioner
Pulled pork
Skär tunna skivor av vitlöken. Tillsätt alla marinadingredienser i en kraftig påse och låt köttet ta smak i påsen över natten.
Lyft över köttet i ugnsformen och häll resten av marinaden över köttet. Om du vill kan du använda en stektermometer, men i det här receptet är faktiskt tiden viktigare än temperaturen. Täck ugnsformen med lock eller folie för att förhindra att köttet blir för torrt.
Grädda i 120-gradig ugn i ca 6–8 timmar (termometern får då stå på 93–95 grader). Köttet är klart när det faller isär lätt.
Ta köttet ur ugnen och låt det mysa insvept i folie i cirka en halvtimme.
Riv köttet i bitar antingen med två gafflar eller för hand. Blanda ihop med marinaden som blev kvar i ugnsformen.
Servera som fyllning i en hamburgare, i hot dog-brödet eller tortillan eller varför inte med inbakad potatis?
Tips
Glöm inte att ösa på ordentligt med såsen då du tillreder Pulled pork. Vill du, testar du Herr Snellmans mycket .
Det finns även andra recept med Pulled pork du kan testa:
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 726 kJ / 174 kcal | 1886 kJ / 451 kcal |
Fett | 9.5 g | 24.7 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 8.5 g |
Kolhydrat | 10.2 g | 26.5 g |
- varav sockerarter | 10 g | 26 g |
Protein | 12 g | 30 g |
Fiber | 0.2 g | 0.4 g |
Salt | 0.8 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.