Pulled pork
8h 30min (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Pulled Pork
Marinad
- 0.5 dl rörsocker
- 1 msk dijon- senap
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 2 vitlökslyftor
- 2 dl mörk lager
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk sirap
- 2 msk BBQ-sås
Instruktioner
Pulled pork
Skär tunna skivor av vitlöken. Tillsätt alla marinadingredienser i en kraftig påse och låt köttet ta smak i påsen över natten.
Lyft över köttet i ugnsformen och häll resten av marinaden över köttet. Om du vill kan du använda en stektermometer, men i det här receptet är faktiskt tiden viktigare än temperaturen. Täck ugnsformen med lock eller folie för att förhindra att köttet blir för torrt.
Grädda i 120-gradig ugn i ca 6–8 timmar (termometern får då stå på 93–95 grader). Köttet är klart när det faller isär lätt.
Ta köttet ur ugnen och låt det mysa insvept i folie i cirka en halvtimme.
Riv köttet i bitar antingen med två gafflar eller för hand. Blanda ihop med marinaden som blev kvar i ugnsformen.
Servera som fyllning i en hamburgare, i hot dog-brödet eller tortillan eller varför inte med inbakad potatis?
Tips
Glöm inte att ösa på ordentligt med såsen då du tillreder Pulled pork. Vill du, testar du Herr Snellmans mycket .
Det finns även andra recept med Pulled pork du kan testa:
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 1044 kJ / 250 kcal | 1880 kJ / 451 kcal |
Fett | 16.2 g | 29.1 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 10.1 g |
Kolhydrat | 7.6 g | 13.6 g |
- varav sockerarter | 7.4 g | 13.4 g |
Protein | 19 g | 35 g |
Fiber | 0.1 g | 0.2 g |
Salt | 0.7 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.