Pulled pork
Pulled pork tillreds vanligen av gris kassler eller bog. Köttet får vara i ugnen på låg temperatur tills det är så mört och saftigt att det går att riva isär förhand eller med gaffel.
4
Ingredienser
-
- 800 g Kassler av lantgris
- 1 dl rörsocker
- 1 msk Dijon-senap
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 3 vitlöksklyftor
- 0.5 flaska mörk lager
- 1 dl vitvinsättika
- 0.5 dl sirap
- 0.5 dl BBQ-sås
Pulled pork — Gör så här
-
- Blanda marinadens ingredienser. Sätt köttet i en plastpåse och häll på marinaden, låt marineras över natten i kylskåp. Tryck en stektermometer i köttet och sätt i en ugnsform, häll på marinaden. Stek i 120 grader till mätaren visar 93 grader (ca 5 timmar). Ta köttet ur ugnen och låt det vila ca en halv timme i folie. Riv köttet för hand eller med två gafflar.
- Servera som fyllning till hamburgare eller tex med klyftpotatis, häll på av den goda Pulled Pork såsen.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare