Eldiga pulled pork-pitabröd med coleslaw av rödkål och bacon

Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw 1

Marinerad rödlök, saftig rödkål, knapriga vinteräpplen och en inhemsk kassler från Snellmans som fått långmysa i ugn! När du ännu adderar varmt pitabröd till ekvationen får du en vintermåltid som heter duga.

Det här receptet är ett samarbete med Satokausi.fi webbplatsen.

Ingredienser

Pulled pork
  • 1 paket Snellman kassler av lantgris
  • 3 msk farinsocker
  • 1 msk salt
  • 1 msk pulver av rökt paprika
  • 2 tsk pulver av rökt chili
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin (eller äppelsaft)
Coleslaw av rödkål och bacon
  • 1 paket Snellman Riktig bacon
  • 1/4 rödkål (ca 600 gram)
  • 3 st morötter
  • 1 st fet vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 100 g gräddfil
  • 1 dl god majonnäs
  • saft från en halv citron
  • salt och svartpeppar
Marinerad rödlök
  • 2 st rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
Dessutom
  • pitabröd
  • äppel i tunna skivor

Eldiga pulled pork-pitabröd med coleslaw av rödkål och bacon — Gör så här

Pulled pork
  1. Ta köttet i rumstemperatur en halv timme innan du skall tillreda den. Blanda ihop farinsocker, salt, paprika- och chilipulver samt svartpeppar och rosmarin. Massera in köttet med kryddblandningen runt hela biten.
  2. Lyft köttbiten i en gryta och tillsätt vin. Grädda i 110 grader i sammanlagt ungefär sex timmar. Varje jämn timme tar du ut köttet och penslar med blandningen den vilar i.
  3. Lyft ut köttbiten ur ugnen efter sex timmar och riv det till bitar med två gafflar. Blanda köttet i spaden du hade kvar i grytan. Använd direkt, eller låt svalna för att steka upp i smör i vid en senare tidpunkt.
Coleslaw av rödkål och bacon
  1. Gör små bitar av ditt bacon och knaperstek den på en varm panna. Låt svalna.
  2. Skär så tunna strimlor du kan av rödkålen och flytta över i en slå där du arbetar in salt i blandningen för att mjuka upp. Skala morötterna och gör små tunna pinnar av den.
  3. Skala och hacka vitlöken, finhacka bladpersiljan. Tillsätt morot, vitlök, bladpersilja och bacon i den rödkålsblandning och rör om.
  4. Blanda ihop gräddfil, majonäs och saften från en halv citron. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner såsen i din rödkålsblandning och rör om, smaka av.
Marinerad rödlök
  1. Skala rödlöken och skär skivor av den. Lägg löken, vitvinsvinägern och socker i en liten kastrull och koka upp, låt puttra i några minuter.
  2. Ta kastrullen av plattan, täck in med film och låt svalna.
Fyll dina pitabröd
  1. Värm upp pitabröd i ugn eller brödrost. Skär upp på mitten och öppna "fickan" - fyll ditt bröd med pulled pork, coleslaw, äppelskivor och marinerad rödlök.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer