Hoppa till innehållet
Eldiga pulled pork-pitabröd med coleslaw av rödkål och bacon

Eldiga pulled pork-pitabröd med coleslaw av rödkål och bacon

Riktig bacon 150 g

6

6h 30min total tid

Medel

Marinerad rödlök, saftig rödkål, knapriga vinteräpplen och en inhemsk kassler från Snellmans som fått långmysa i ugn! När du ännu adderar varmt pitabröd till ekvationen får du en vintermåltid som heter duga. Det här receptet är ett samarbete med Satokausi.fi webbplatsen.

Ingredienser

Pulled Pork
  • 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
  • 3 msk farinsocker
  • 1 msk salt
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk nypa chilipulver
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl äppeljuice
Coleslaw av rödkål och bacon
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 600 g rödkål
  • 3 morotter
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 kruka bladpersilja
  • 100 g gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl citron saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 svartpeppar
Marinerad rödlök
  • 2 rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
Dessutom
  • 1 pitabröd
  • 1 äppel i tunna skivor

Instruktioner

Eldiga pulled pork-pitabröd med coleslaw av rödkål och bacon
Pulled pork

Ta köttet i rumstemperatur en halv timme innan du skall tillreda den. Blanda ihop farinsocker, salt, paprika- och chilipulver samt svartpeppar och rosmarin. Massera in köttet med kryddblandningen runt hela biten.

Lyft köttbiten i en gryta och tillsätt vin. Grädda i 110 grader i sammanlagt ungefär sex timmar. Varje jämn timme tar du ut köttet och penslar med blandningen den vilar i.

Lyft ut köttbiten ur ugnen efter sex timmar och riv det till bitar med två gafflar. Blanda köttet i spaden du hade kvar i grytan. Använd direkt, eller låt svalna för att steka upp i smör i vid en senare tidpunkt.

Coleslaw av rödkål och bacon

Gör små bitar av ditt bacon och knaperstek den på en varm panna. Låt svalna.

Skär så tunna strimlor du kan av rödkålen och flytta över i en slå där du arbetar in salt i blandningen för att mjuka upp. Skala morötterna och gör små tunna pinnar av den.

Skala och hacka vitlöken, finhacka bladpersiljan. Tillsätt morot, vitlök, bladpersilja och bacon i den rödkålsblandning och rör om.

Blanda ihop gräddfil, majonäs och saften från en halv citron. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner såsen i din rödkålsblandning och rör om, smaka av.

Marinerad rödlök

Skala rödlöken och skär skivor av den. Lägg löken, vitvinsvinägern och socker i en liten kastrull och koka upp, låt puttra i några minuter.

Ta kastrullen av plattan, täck in med film och låt svalna.

Fyll dina pitabröd

Värm upp pitabröd i ugn eller brödrost. Skär upp på mitten och öppna ”fickan” – fyll ditt bröd med pulled pork, coleslaw, äppelskivor och marinerad rödlök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 330 g
Energi 680 kJ / 163 kcal 2243 kJ / 538 kcal
Fett 9.5 g 31.2 g
- varav mättat fett 3 g 10 g
Kolhydrat 10.1 g 33.4 g
- varav sockerarter 6.9 g 22.9 g
Protein 9 g 28 g
Fiber 1.7 g 5.7 g
Salt 1.5 g 4.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan