Siirry sisältöön
Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni-coleslaw

Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni-coleslaw

Kunnon pekoni 150 g

6

6t 30min kokonaisaika

Keskitaso

Lempeän tuliset pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw rientävät apuun, kun nälkä on suurin! Marinoitua punasipulia, mehukasta punakaalia, tirskahtelevia talviomenoita ja pitkään uunissa muhinutta Snellmanin kotimaista possunlihaa. Kun lisäät yhtälöön vielä lämpimät pitaleivät, saat summaksi supermaistuvan aterian. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Pulled Pork
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun kassler n 650 g
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 2 tl ripaus chilijauhetta
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl omenamehua
Punakaali-pekoni coleslaw
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 600 g punakaalia
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa
  • 100 g kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 0.5 dl sitruunanmehua
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Marinoitu punasipuli
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
Lisäksi
  • 1 kpl pitaleipää
  • 1 kpl ohuita omenasiivuja

Ohje

Pulled pork

Ota Maatiaispossun kassler huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita keskenään fariinisokeri, suola, paprika- ja chilijauhe, mustapippuri ja rosmariini. Hiero mausteseos kasslerin pintaan joka puolelle.

Nosta maustettu liha pataan ja lisää pataan valkoviini. Kypsennä kassleria 110 asteessa yhteensä noin kuusi tuntia. Sivele lihaa tunnin välein pohjalle muodostuvalla liemellä.
Nosta pata uunista ja riivi liha kahden haarukan avulla pulled porkiksi. Sekoita liha mausteliemen joukkoon. Käytä heti tai anna jäähtyä ja paista sitten öljyssä tai voissa rapeaksi.

Punakaali-pekoni coleslaw

Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi kuumalla kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, siirrä isoon kulhoon ja hiero sen joukkoon ripaus suolaa, jotta se pehmenee. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja. Lisää porkkanat, valkosipulit, lehtipersilja ja pekoni kulhoon punakaalin joukkoon, sekoita.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja. Lisää porkkanat, valkosipulit, lehtipersilja ja pekoni kulhoon punakaalin joukkoon, sekoita.

Sekoita kermaviili, majoneesi ja sitruunan mehu keskenään. Mausta ripauksella suolaa sekä mustapippurilla. Sekoita kastike punakaalin joukkoon. Tarkista maku.

Marinoitu punasipuli

Kuori punasipulit ja leikkaa ne siivuiksi. Mittaa kattilaan punasipulit, valkoviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla pari minuuttia.

Siirrä kattila pois hellalta, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.

Pitaleipien täyttäminen:

Kuumenna pitaleivät leivänpaahtimessa tai uunissa. Leikkaa puoliksi ja avaa tasku. Täytä pitaleivät pulled porkilla, punakaali-pekoni coleslawlla, omenasiivuilla ja marinoidulla punasipulilla. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 330 g
Energia 680 kJ / 163 kcal 2243 kJ / 538 kcal
Rasva 9.5 g 31.2 g
- josta tyydyttynyttä 3 g 10 g
Hiilihydraatit 10.1 g 33.4 g
- josta sokereita 6.9 g 22.9 g
Proteiini 9 g 28 g
Ravintokuitu 1.7 g 5.7 g
Suola 1.5 g 4.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle