Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw

Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw 1

Lempeän tuliset pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw rientävät apuun, kun nälkä on suurin! Marinoitua punasipulia, mehukasta punakaalia, tirskahtelevia talviomenoita ja pitkään uunissa muhinutta Snellmanin kotimaista possunlihaa. Kun lisäät yhtälöön vielä lämpimät pitaleivät, saat summaksi supermaistuvan aterian.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

6 6.5 h

Ainekset

Pulled pork
  • 1 pkt Snellman Maatiaispossun kassler
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 2 tl (savustettua) chilijauhetta
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (tai omenamehua)
Punakaali-pekoni coleslaw
  • 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia
  • 1/4 punakaali (noin 600 grammaa)
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl pullea valkosipulikynsi
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 100 g kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • puolen sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria
Marinoitu punasipuli
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
Lisäksi
  • pitaleipiä
  • ohuita omenasiivuja

Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw — Ohje

Pulled pork
  1. Ota Maatiaispossun kassler huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Sekoita keskenään fariinisokeri, suola, paprika- ja chilijauhe, mustapippuri ja rosmariini. Hiero mausteseos kasslerin pintaan joka puolelle.
  2. Nosta maustettu liha pataan ja lisää pataan valkoviini. Kypsennä kassleria 110 asteessa yhteensä noin kuusi tuntia. Sivele lihaa tunnin välein pohjalle muodostuvalla liemellä.
  3. Nosta pata uunista ja riivi liha kahden haarukan avulla pulled porkiksi. Sekoita liha mausteliemen joukkoon. Käytä heti tai anna jäähtyä ja paista sitten öljyssä tai voissa rapeaksi.
Punakaali-pekoni coleslaw
  1. Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi kuumalla kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, siirrä isoon kulhoon ja hiero sen joukkoon ripaus suolaa, jotta se pehmenee. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja. Lisää porkkanat, valkosipulit, lehtipersilja ja pekoni kulhoon punakaalin joukkoon, sekoita.
  4. Sekoita kermaviili, majoneesi ja sitruunan mehu keskenään. Mausta ripauksella suolaa sekä mustapippurilla. Sekoita kastike punakaalin joukkoon. Tarkista maku.
Marinoitu punasipuli
  1. Kuori punasipulit ja leikkaa ne siivuiksi. Mittaa kattilaan punasipulit, valkoviinietikka ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla pari minuuttia.
  2. Siirrä kattila pois hellalta, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
Pitaleipien täyttäminen:
  1. Kuumenna pitaleivät leivänpaahtimessa tai uunissa. Leikkaa puoliksi ja avaa tasku. Täytä pitaleivät pulled porkilla, punakaali-pekoni coleslawlla, omenasiivuilla ja marinoidulla punasipulilla. Tarjoile heti.

Vinkki!

Vaihtoehtoisia reseptejä pitaleipien pulled porkin valmistamiseen: Pulled pork BBQ-marinadilla tai Dry rub -menetelmällä maustettu nyhtöpossu.

Katso myös pulled pork tortillojen ja hampurilaisten reseptit!

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit