Tacos med pulled pork
6h (varav 30min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
Tacos med pulled pork
- 800 g Snellman Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
- 8 vetetortilla
- 1.5 dl het tomatsalsa
- 200 g amerikansk sallad
- 10 g ärta skot
Marinaden
- 1 dl rörsocker
- 1 msk dijon- senap
- 2 tsk nypa chilipulver
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 3 vitlökslyftor
- 2.5 dl mörk lager
- 1 dl vitvinsvinäger
- 0.5 dl sirap
- 0.5 dl BBQ-sås
Instruktioner
Pulled pork
Blanda ihop marinadens ingredienser och lägg i köttet. Låt vila i plastpåse i kylskåp över natten.
Lägg stekmätaren i köttet och placera i en ugnsform, häll den återstående marinaden i formen.
Grädda i 120 grader tills mätaren visar på 93 grader (ungefär 5 timmar). Ta köttet ur ugn och låt vila i folie i en halv timme.
Riv isär köttet med två gafflar eller för hand. Fyll på med rejält med pulled pork-sås.
Tortillas
Värm tortillabröden i mikron eller stekpannan.
Fylla tortillan med ruccola, pulled pork och tomatsalsa.
Garnera med hackad koriander eller ärtskott.
Tips
Prova även den nya färdiga pulled pork av lantgris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 1079 kJ / 257 kcal | 4315 kJ / 1029 kcal |
Fett | 10.8 g | 43.2 g |
- varav mättat fett | 3.2 g | 12.6 g |
Kolhydrat | 26.8 g | 107.3 g |
- varav sockerarter | 12.3 g | 49.1 g |
Protein | 12 g | 47 g |
Fiber | 1.1 g | 4.4 g |
Salt | 1.3 g | 5.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.