Tacos med pulled pork

Pulled pork -tortillat

Ta god tid på dig och tillred egen pulled pork av vår saftiga kassler. Med rätt sorts sås blir köttupplevelsen en fullträff!

4

Ingredienser

Pulled pork
  • 800 g Snellmans kasslerbit av lantgris
  • 8 st vetetortillas
  • 1.5 dl het tomatsalsa
  • 200 g ruccola
  • pulled pork-sås
  • amerikansk sallad eller ruccola
  • hackad koriander eller ärtskott
Marinaden:
  • 1 dl rörsocker
  • 1 msk Dijon-senap
  • 2 tsk chilisås
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 flaska mörk lager
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl BBQ-sås

Tacos med pulled pork — Gör så här

Pulled pork
  1. Blanda ihop marinadens ingredienser och lägg i köttet. Låt vila i plastpåse i kylskåp över natten.
  2. Lägg stekmätaren i köttet och placera i en ugnsform, häll den återstående marinaden i formen.
  3. Grädda i 120 grader tills mätaren visar på 93 grader (ungefär 5 timmar). Ta köttet ur ugn och låt vila i folie i en halv timme.
  4. Riv isär köttet med två gafflar eller för hand. Fyll på med rejält med pulled pork-sås.
Tortillas
  1. Värm tortillabröden i mikron eller stekpannan.
  2. Fylla tortillan med ruccola, pulled pork och tomatsalsa.
  3. Garnera med hackad koriander eller ärtskott.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer