Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Leikkaa sahateräisellä veitsellä tangosta apuviivojen avulla ohuita pihvejä, tässä reseptissä yhdestä paketista tehdään kahdeksan mehevää pihviä.
Viipaloi pihvitomaatti ja punasipuli. Huuhtele ja erottele salaatinlehdet. Sekoita yhteen majoneesi ja sriracha-kastike. Majoneesin tulisuusaste on omissa käsissäsi.
Paista pekoni, joko pannulla, grillissä tai uunissa.
Laita pihvi erittäin kuumalle tasaiselle paistolevylle ilman öljyä. Laita pala leivinpaperia pihvin päälle. Paina pihviä tiukasti paistolevyä vasten n. 5 sekuntia kattilanpohjalla, pihviprässillä tai muurauslastalla niin, että pihvi litistyy kunnolla. Poista leivinpaperi.
Paista noin 1 minuutti. Irrota metallisella lastalla ja käännä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juusto ja laita grillin kansi kiinni noin 20–30 sekunniksi, tai kunnes juusto on sulanut. Nosta kaksi pihviä päällekkäin.
Lämmitä myös sämpylät maun mukaan joko lyhyesti grillillä/pannulla tai uunissa.
Rakenna lopuksi smashburgeri alhaalta ylös. Tässä reseptissä aloitamme majoneesilla, päälle salaatti, tomaatti, punasipuli, pihvi ja viimeisenä rapeaksi paistettu pekoni. Sipaise kastiketta myös burgerin kanteen.
Vinkkejä
Testaa myös , smash burger karamellisoidulla sipulilla .