
Smash burger tuplana
20min
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 4 kpl briossiburgerisämpylää
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 8 kpl cheddarjuustoviipaletta
- 1 dl majoneesia
- 3 tl srirachaa
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl pihvitomaattia
- 100 g salaattia
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Leikkaa sahateräisellä veitsellä tangosta apuviivojen avulla ohuita pihvejä, tässä reseptissä yhdestä paketista tehdään kahdeksan mehevää pihviä.
- Viipaloi pihvitomaatti ja punasipuli. Huuhtele ja erottele salaatinlehdet. Sekoita yhteen majoneesi ja sriracha-kastike. Majoneesin tulisuusaste on omissa käsissäsi.
- Paista pekoni, joko pannulla, grillissä tai uunissa.
- Laita pihvi erittäin kuumalle tasaiselle paistolevylle ilman öljyä. Laita pala leivinpaperia pihvin päälle. Paina pihviä tiukasti paistolevyä vasten n. 5 sekuntia kattilanpohjalla, pihviprässillä tai muurauslastalla niin, että pihvi litistyy kunnolla. Poista leivinpaperi.
- Paista noin 1 minuutti. Irrota metallisella lastalla ja käännä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juusto ja laita grillin kansi kiinni noin 20–30 sekunniksi, tai kunnes juusto on sulanut. Nosta kaksi pihviä päällekkäin.
- Lämmitä myös sämpylät maun mukaan joko lyhyesti grillillä/pannulla tai uunissa.
- Rakenna lopuksi smashburgeri alhaalta ylös. Tässä reseptissä aloitamme majoneesilla, päälle salaatti, tomaatti, punasipuli, pihvi ja viimeisenä rapeaksi paistettu pekoni. Sipaise kastiketta myös burgerin kanteen.
Vinkkejä
Testaa myös , smash burger karamellisoidulla sipulilla .
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 1186 kJ / 285 kcal | 4152 kJ / 997 kcal |
Rasva | 19.4 g | 68 g |
- josta tyydyttynyttä | 8 g | 28.1 g |
Hiilihydraatit | 12.8 g | 44.8 g |
- josta sokereita | 3 g | 10.4 g |
Proteiini | 15 g | 53 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3 g |
Suola | 1 g | 3.5 g |
Laktoosi | 0 g | 0 g |
Kollageeni | 1 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.