Hoppa till innehållet
Dubbel smashburger

Dubbel smashburger

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

4

20min tillagningstid | 20min total tid

Medel

Välkommen till en smakupplevelse som får dig att kippa efter andan! Den episka dubbel smashburger är en saftig och läcker helhet som erbjuder den perfekta kombinationen av saftigt kött, smältande och smakrik ost samt fräscha tillbehör. Detta recept kommer säkerligen att få tungan att vattnas och varje tugga smakar garanterat perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Skär med hjälp av stödlinjerna tunna biffar, för detta recept behöver du få ner köttet i åtta bitar.

Skiva bifftomaten och rödlöken. Skölj och separera salladsbladen. Rör ihop majonnäs och sriracha-sås. Hur eldigt du vill ha det är upp till dig själv.

Stek bacon antingen i stekpanna, på grillen eller i ugn.

Placera biffen på en jämn stekyta utan olja. Placera en bit bakplåtspapper på biffen. Tryck biffen mot stekytan i cirka 5 sekunder med hjälp av en kastrullbotten, en biffpress eller något annat platt tillhygge. Se till att biffen blir riktigt platt och avlägsna sen pappret.

Stek i cirka 1 minut. Lösgör med metalliskt grillredskap och vänd. Krydda med salt och peppar. Placera ostskiva på biffen, stäng grillen och stek i 20–30 sekunder, eller till osten smält. Lyft biffarna på varandra, två och två.

Värm också brödhalvorna som du önskar, i grillen på pannan eller i ugn.

Bygg din smash burgare nedifrån upp. I det här receptet blir det först majonnäs, sen sallad, tomat, rödlök, biff och slutligen knaperstekt bacon. Smeta också in locket med sås.

Tips

Pröva också en på , smashburger med karamelliserad lök!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 1186 kJ / 285 kcal 4152 kJ / 997 kcal
Fett 19.4 g 68 g
- varav mättat fett 8 g 28.1 g
Kolhydrat 12.8 g 44.8 g
- varav sockerarter 3 g 10.4 g
Protein 15 g 53 g
Fiber 0.9 g 3 g
Salt 1 g 3.4 g
Laktos 0 g 0 g
Kollagen 1 g 3.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan