Hampurilaispihvit

Hampurilaispihvit grillissä

Kunnon hampurilaispihvit ovat suussasulavan mureita ja meheviä. Kätevimmin ne valmistuvat Snellmanin Street Food burgerjauhelihasta, joka on nimensä mukaisesti todellinen pihvinystävän jauheliha. Jauhelihatangosta leikatuissa burgerpihveissä rakenne on nimittäin aivan toisenlainen kuin käsin veivatussa taikinassa.

Olemme käyttäneet burgerjauhelihan valmistuksessa myös tavanomaista rasvaisempia lihapaloja. Siksi näistä hampurilaispihveistä tulee paistettaessa erityisen mureita ja meheviä. Street Food burgerjauheliha sisältää ainoastaan gm-vapaata ja 100 % suomalaista, pakastamatonta naudanlihaa.

4-8 15 min

Ainekset

 • 1 pkt Snellman Street food burgerjauhelihaa (650g)
 • merisuolaa
 • mustapippuria

Hampurilaispihvit — Ohje

 1. Leikkaa pihvit suoraan burgerjauhelihatangosta pakkauksen apuviivoja apuna käyttäen. Yhdellä viivanvälillä (n. 1 cm) syntyvät n. 80 g pihvit, kahdella viivanvälillä puolestaan sopivasti paksut ja mehevät, noin 160 g burgerpihvit. Käytä sahalaitaista leipäveistä tai erittäin terävää keittiöveistä.
 2. Muotoile pihveistä hieman sämpylää leveämpiä. Tee keskelle pihvejä pieni painauma.
 3. Grillaa pihvit kuumassa kaasu- tai hiiligrillissä. Voit toki halutessasi myös paistaa hampurilaispihvit uunissa tai pannulla. Paistoaika on parista minuutista kymmeneen pihvien paksuudesta, lämmöstä ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.
 4. Mausta valmiit hampurilaispihvit merisuolalla ja mustapippurilla. Jos valmistat juustohampurilaisia, lisää juustoviipaleet kuumien pihvien päälle ja anna sulaa hetki ennen tarjoilua.
 5. Lisää pihvit hampurilaisten väliin ja tuunaa mieleiseksi suosikkilisukkeillasi. Herkuttele!

Vinkki!

Kaipaatko ideoita hampurilaisten täytteisiin? Katso kaikki hampurilaisreseptimme täältä!

Voit katsoa hampurilaispihvien valmistusohjeen myös vaihe-vaiheelta kuvitettuna täältä tai videomuodossa alta:

Street food -burgeri

”Snellmanin Street Food -tuotteet on kehitetty sopivaksi Fazer Street Food -tuotteiden kanssa. Oli kyseessä sitten tulinen wrap, helppo hodari tai mehevä burgeri – meitä löydät rakennuspalikat mahtavan makuelämyksen luomiseen.”

Yhteistyössä Fazer Street Food.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

HAMPURILAISPIHVIT GRILLISSÄ – Ohje Vaihe vaiheelta

Tässä hampurilaispihvien ohje vaihe-vaiheelta kuvitettuna:

 1. Valitse hyvä pihviveitsi

  Käytä hampurilaispihvien leikkaamiseen sahalaitaista leipäveistä tai erittäin terävää keittiöveistä. Tämä helpottaa leikkaamista suoraan paketin päältä ja pehmeitä jauhelihan syitä vasten.Hampurilaispihvit helposti burgerjauhelihasta 1

 2. Valitse haluamasi paksuus

  Käytä pakkauksen apuviivoja leikkaamisen apuna. Yksi viivaväli on noin 1 cm, ja näin saat noin 80 g pihvit. Pihvin paksuus on luonnollisesti itse valittavissa. Suosituksemme on 2 viivanväliä, sillä näin syntyvät sopivasti paksut ja mehevät, noin 160 g burgerpihvit!Hampurilaispihvien leikkaaminen

 3. Leikkaa pihvit

  Leikkaa hampurilaispihvit sahaavalla liikeellä.Burgerpihvit 2 viivanvälillä

 4. Litistä tarpeen mukaan

  Muotoile pihvistä hieman sämpylää leveämpi. Tee keskelle pieni painauma.160 g burgerpihvit

 5. Grillaa pihvit

  Grillaa pihvit kaasu- tai hiiligrillissä. Voit toki halutessasi myös paistaa hampurilaispihvit uunissa tai pannulla. Parhaat burgerpihvit syntyvät mielestämme kuitenkin grillissä, sillä etenkin hiiligrilli tuo pihviin erinomaisen hyvän grillatun maun. Suosittelemme! Jätimme pihvit hieman punertaviksi keskeltä, jolloin ne ovat mehevimmillään.Hampurilaispihvit grillissä

 6. Mausta ja tuunaa

  Street Food burgerjauheliha on luonnollisesti täysin maustamattonta. Todellinen pihvin tuntija jauhaa pihvin päälle paiston jälkeen vain merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Paljon muuta ei tarvitakaan. Sen jälkeen laita vain jauhelihapihvit hampurilaisiin ja tuunaa mieleiseksi suosikkilisukkeillasi. Me käytimme tässä maukasta reseptiä jonka löydät täältä.Hampurilaisen kokoaminen

 7. Herkuttele!

  Valmis burgeri kahdella pihvillä

Hampurilaispihvit valmistuvat mainiosti Street Food burgerjauhelihasta, mutta vaikka nimesimme tuotteen burgerjauhelihaksi, valmistat siitä myös lihaisan karkearakenteiset lihavartaat, murekkeet ja vaikkapa lihapullat.