Nyhtöpossu
6
20min työaika | 5t 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Nyhtöpossu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
- 1 rkl kookossokeria
- 1 tl merisuolaa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sinappijauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 kpl ripaus chilijauhetta
- 0.5 tl Cayannepippuri
- 1 tl tummapaahteista haudutettua kahvijauhetta
- 1 dl BBQ-kastiketta
- 250 g coleslaw-salaattia
- 6 kpl sämpylää
Ohje
Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen, sillä pitkään kypsytettävälle nyhtöpossulle lämpötila ei saa olla liian korkea.
Mittaa mausteet kulhoon ja sekoita hyvin. Laita kasslerliha voideltuun uunivuokaan.
Ripottele mausteseosta lihan päälle ja hiero tasaisesti lihan ympärille.
Nosta liha uuniin. Kokonaispaistoaika on noin viisi tuntia.
Ensimmäisen tunnin jälkeen peitä vuoka foliolla.
Kahden ja puolen tunnin kohdalla käännä liha ylösalaisin, jotta toinenkin puoli saa maustua lihaliemessä.
Nosta valmis liha uuunista leikkuulaudalle.
Revi liha kahdella haarukalla nyhtöpossuksi ja laita takaisin vuokaan.
Lisää 1 dl BBQ-kastiketta ja sekoita hyvin.
Tarjoile sopivan lämpöiseksi jäähtynyt nyhtöpossu sämpylöiden ja coleslaw-salaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 1721 kJ / 413 kcal | 3099 kJ / 743 kcal |
Rasva | 25.4 g | 45.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.8 g | 14 g |
Hiilihydraatit | 17.7 g | 31.9 g |
- josta sokereita | 4 g | 7.2 g |
Proteiini | 28 g | 50 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 3.3 g |
Suola | 1.4 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.