Pulled Pork med Dry Rub
5h 20min (varav 20min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Pulled Pork med Dry Rub
- 1 pkt Snellman Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
- 1 msk kokossocker
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk senappulver
- 1 tsk malda koriander
- 1 nypa chilipulver
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 tsk mörkrostat bryggkaffepulver
- 1 dl BBQ-sås
- 250 g coleslaw-sallad
- 6 semla
Instruktioner
Mät upp kryddorna i en skål och rör om väl.
Lägg kasslersteken i en smord ugnsform.
Strö kryddblandningen över köttet och massera in det väl.
Lägg in köttet i mitten av ugnen på 125 grader i 5 timmar.
Efter första timmen; täck formen med aluminiumfolie.
Efter halva tiden; Vänd på köttet i formen så att ovansidan får ligga i köttspadet.
Efter fem timmar; ta ut formen och lyft upp köttet på en skärbräda.
Riv ”sönder” köttet med två gafflar och lägg sedan det rivna köttet tillbaka i formen med spadet.
Vänd runt köttet i spadet och tillsätt ca 1 dl barbecuesås. Rör om väl.
Servera det ljumma köttet som fyllning i semlor tillsammans med coleslaw.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 1721 kJ / 413 kcal | 3099 kJ / 743 kcal |
Fett | 25.4 g | 45.8 g |
- varav mättat fett | 7.8 g | 14 g |
Kolhydrat | 17.7 g | 31.9 g |
- varav sockerarter | 4 g | 7.2 g |
Protein | 28 g | 50 g |
Fiber | 1.8 g | 3.3 g |
Salt | 1.4 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.