Juustoinen nakkikeitto
35min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon juustonakki 350 g
- 2 kpl naurista
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl palsternakkaa
- 3 kpl perunaa
- 100 g juuriselleriä
- 1 kpl pala purjosipulia
- 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
- 2 kpl kasvisliemikuutiota
- 200 g sulatejuustoa
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl öljyä paistamiseen
Ohje
Leikkaa Kunnon juustonakit paloiksi ja ruskista ne kevyesti kattilassa rypsiöljyvalmisteella. Kuori nauriit, porkkanat, palsternakka sekä juuriselleri ja kuutioi ne. Lohko huuhdellut perunat. Lisää juurekset sekä vesi kattilaan. Lisää myös kasvisliemikuutiot, suola ja pippuri.
Kypsennä keittoa noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää sulatejuusto ja suikaloitu purjo.
Viimeistele keitto lisäämällä joukkoon hienonnettu persilja.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 600 g | |
---|---|---|
Energia | 257 kJ / 62 kcal | 1540 kJ / 371 kcal |
Rasva | 4.4 g | 26.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.9 g | 11.5 g |
Hiilihydraatit | 2 g | 12 g |
- josta sokereita | 1 g | 6.2 g |
Proteiini | 3 g | 19 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 5.3 g |
Suola | 0.9 g | 5.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.