Siirry sisältöön
Juustoinen nakkikeitto

Juustoinen nakkikeitto

Kunnon juustonakki 350 g

35min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Herkullinen nakkikeitto uudella twistillä! Tähän nakkikeittoon tulee Snellmanin Kunnon juustonakkeja ja satokauden parhaita juureksia. Ihanan täyteläinen liemi viimeistellään sulatejuustolla ja lehtipersiljalla. Maistuu koko perheelle!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon juustonakki 350 g
  • 2 kpl naurista
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 3 kpl perunaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 kpl pala purjosipulia
  • 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 200 g sulatejuustoa
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl öljyä paistamiseen

Ohje

Leikkaa Kunnon juustonakit paloiksi ja ruskista ne kevyesti kattilassa rypsiöljyvalmisteella. Kuori nauriit, porkkanat, palsternakka sekä juuriselleri ja kuutioi ne. Lohko huuhdellut perunat. Lisää juurekset sekä vesi kattilaan. Lisää myös kasvisliemikuutiot, suola ja pippuri.

Kypsennä keittoa noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää sulatejuusto ja suikaloitu purjo.

Viimeistele keitto lisäämällä joukkoon hienonnettu persilja.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 600 g
Energia 257 kJ / 62 kcal 1540 kJ / 371 kcal
Rasva 4.4 g 26.2 g
- josta tyydyttynyttä 1.9 g 11.5 g
Hiilihydraatit 2 g 12 g
- josta sokereita 1 g 6.2 g
Proteiini 3 g 19 g
Ravintokuitu 0.9 g 5.3 g
Suola 0.9 g 5.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle