Kräming korvsoppa med smältost
35min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
En läcker korvsoppa med en ny twist! Den här korvsoppan bjuder på Snellmans riktiga knackkorv med ost, varvat med en vintrig dukning rotfrukter. Persilja och smältost ger slutligen den underbara konsistens, som gör att denna soppa smakar för hela familjen.
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Ost knackkorv 350 g
- 2 rova
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 3 potatis
- 100 g rotselleri
- 1 bit purjo
- 1 kruka persilja
- 2 Grönsaksbuljongtärning
- 200 g smältost
- 2 l vatten
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 tsk olja för stekning
Instruktioner
Skär knackkorven i bitar och bryn lätt i en kastrull med olja. Skala majrova, morötter, palsternacka och selleri och skär i tärningar. Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg rotsaker och vatten i kastrull och tillsätt buljong, salt och peppar.
Koka i ca. 15 minuter tills rotsakerna mjuknat. Fyll på med smältost och strimlad purjo.
Finhackade persiljan sätter ännu pricken över i:et.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 600 g | |
---|---|---|
Energi | 257 kJ / 62 kcal | 1540 kJ / 371 kcal |
Fett | 4.4 g | 26.2 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 11.5 g |
Kolhydrat | 2 g | 12 g |
- varav sockerarter | 1 g | 6.2 g |
Protein | 3 g | 19 g |
Fiber | 0.9 g | 5.3 g |
Salt | 0.9 g | 5.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.