Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus on arjen pelastaja - näin tuunaat sitä! 2

Perinteinen kinkkukiusaus resepti on tehty käyttämällä Snellmanin valmiita kinkkusuikaleita. Kevyemmän version saat käyttämällä kerman tilalla maitoa.

Kinkkukiusaus perunoista valmistuu uunissa tunnissa ja sopii mainiosti esimerkiksi salaatin ja tomaattien kera. Tai ihan sellaisenaankin! Tämä arkiklassikko maistuu monelle – Herra Snellmanin resepti, ole hyvä! Ehkäpä mehevä kinkkukiusaus sopii jo tämän päivän illalliselle?

6 70 min

Ainekset

 • 1 pkt Kinkkusuikale
 • 1 kg perunoita
 • 1 ripaus mustapippurirouhetta
 • 1 ripaus suolaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 sipulia
 • 5 dl ruokakermaa
 • 2 kanamunaa

Tee näin

 1. Sekoita kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan
 2. Paista 200 asteessa noin 60 min.
 3. Vinkki: Kiusauksesta saa laktoosittoman käyttämällä lihalientä tai kookosmaitoa kerman/maidon sijaan. Kiireinen kokki voi ostaa peruna-sipuli pussin kaupan pakastealtaasta. Voit käyttää kinkkusuikaleiden sijaa myös leikkeleitä ja suikaloida ne.
 4. P.S. Muistathan, että voit aina valmistaa uuden ateria yli jäävästä ruuasta. Joulukinkusta valmistuu kätevästi esimerkiksi kinkkukiusaus.
 5. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Vinkki!

Kinkkukiusaus vaihe vaiheelta – Katso resepti videolta:

Tämä kinkkukiusausresepti löytyy myös YouTube-kanavaltamme.
Kokeiluun kannattaa ottaa myös toinen arkiklassikko, nimittäin herkullinen lihamureke Herra Snellmanin reseptillä.

Arvioi

Jaa

Kommentit

KINKKUKIUSAUS ON ARJEN PELASTAJA – NÄIN TUUNAAT SITÄ!

 

Kinkkukiusaus on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan. Sen valmisteluun tarvitaan vain 15 minuuttia. Uunissa kinkkukiusaus ohjeen mukaan viihtyy noin tunnin, jonka aikana kokki voi puuhata omiaan. Kinkkukiusauksen valmistuttua on muu perhe helppo kutsua valmiiseen pöytään. Kaveriksi kinkkukiusaukselle sopivat esimerkiksi tuoreet vihannekset kuten tomaatti ja kurkku, sekä viipale leipää.

kinkkukiusaus joulukinkun tähteistä

Kinkkukiusaus valmistuu lähes itsestään

Kinkkukiusausohje sisältää yksinkertaisimmillaan suolaa, pippuria, kermaa, perunaa ja laadukasta kinkkua. Herra Snellmanin perinteisessä kinkkukiusausreseptissä on käytetty valmista kinkkusuikaletta, joka on helppokäyttöinen tuote vaivattomaan ruoanlaittoon. Kätevä ja kiusaukseen sopiva kinkku on myös Herra Snellmanin Superior-kinkku. Joulun jälkeen kinkkukiusaus valmistuu hyvin joulukinkun rippeistä.

Kinkkukiusaus valmistuu vaivatta isollekin porukalle

Kinkkukiusaus on ruokalaji, joka ei kärsi skaalautuvuudesta – lähes päinvastoin: mitä suurempi joukko, sitä parempi kiusaus. Näin ollen kinkkukiusaus nähdään usein osana runsaita pitopöytiä tai esimerkiksi perhejuhlien päivällisenä ennen kakkukahveja. Kinkkukiusaus sopii loistavasti myös talkooporukalle tarjottavaksi! Kinkkukiusausohje on siinä mielessä helppo, että ruoan voi huoletta jättää uuniin kypsymään ainakin tunniksi ja hoitaa sillä välin muita kodin askareita tai käydä vaikka reippaalla kävelylenkillä!

Näin tuunaat kinkkukiusaus-ohjettasi

Kinkkukiusaus perunasta on perinteisin kinkkukiusausresepti, mutta kinkkukiusaus onnistuu myös ilman perunaa esimerkiksi kaalia, kesäkurpitsaa tai muita juureksia kuten porkkanaa, lanttua tai palsternakkaa hyödyntämällä. Perinteinen kinkkukiusaus on helppo tuunata myös erilaisilla juustoilla kuten sinihomejuustolla tai sulatejuustolla. Kinkkukiusaus on mahdollista myös kuorruttaa esimerkiksi mozzarella-viipaleilla tai Emmental-juustoraasteella.

Mausteisemmasta ruoasta pitävä kokki voi sujauttaa kinkkukiusausta tehdessään kerman sekaan erilaisia yrttejä tuoreena tai kuivattuna tai maustaa kinkkukiusausta esimerkiksi chilijauheella tai maustetuilla ruokakermoilla. Myös sienet sopivat loistavasti kinkkukiusaukseen!

Muita reseptejä