Helppo merimiespihvi

Helppo merimiespihvi uunissa

Tämä helppo merimiespihvi on tehty perinteisellä reseptillä, ilman konstailuja. Tätä valmistettaessa mahtava timjamin aromi täyttää koko keittiön. Merimiespihvi vaatii hieman vaivaa, mutta lopputulos on suussasulava laatikkoruoka, joka maistuu koko perheelle. Merimiespihvin herkullinen maku tulee Snellmanin tuoreesta lihasta, joka on aina 100 % suomalaista. Merimiespihvin seurana maistuu raikas salaatti.
Kokkaa ja nauti – tässä Herra Snellmanin merimiespihvi ohje, ole hyvä!

4 105 min

Ainekset

  • 1 kg perunaviipaleita (pakastettua)
  • 2 isoa sipulia
  • 480 g Lehtipihviä naudan ulkofileestä
  • 1 nippu hienonnettua timjamia
  • 20 g voita
  • 7 maustepippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 5 dl vettä

Helppo merimiespihvi — Ohje

  1. Viipaloi perunat ja pilko sipulit.
  2. Leikkaa lehtipihvit pienemmiksi ja nuiji niitä hieman. Ruskista sipulit ja lihaviipaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lado pataan kerroksittain perunaa, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia).
  4. Kaada päälle lihalientä niin että ainekset peittyvät. Paista 175 asteessa noin 90 min.

Vinkki!

Katso myös ohje vanhanajan merimiespihviin, jonka nesteenä käytetään perinteiseen tapaan kotikaljan ja lihaliemen sekoitusta.

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit