Siirry sisältöön
Helppo merimiespihvi

Helppo merimiespihvi

Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

4

1t 45min kokonaisaika

Keskitaso

Tämä helppo merimiespihvi on tehty perinteisellä reseptillä, ilman konstailuja. Tätä valmistettaessa mahtava timjamin aromi täyttää koko keittiön. Merimiespihvi vaatii hieman vaivaa, mutta lopputulos on suussasulava laatikkoruoka, joka maistuu koko perheelle. Merimiespihvin herkullinen maku tulee Snellmanin tuoreesta lihasta, joka on aina 100 % suomalaista. Merimiespihvin seurana maistuu raikas salaatti. Kokkaa ja nauti – tässä Herra Snellmanin merimiespihvi ohje, ole hyvä!

Ainekset

Helppo merimiespihvi
  • 1 kg perunaviipaleita (pakaste)
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl Snellman Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
  • 1 kpl ruukkua timjamia
  • 20 g voita
  • 7 kpl maustepippuria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 5 dl vettä

Ohje

Pilko sipulit.

Leikkaa lehtipihvit pienemmiksi ja nuiji niitä hieman.

Ruskista sipulit ja lihaviipaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lado pataan kerroksittain perunaa, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia).

Kaada päälle lihalientä niin että ainekset peittyvät. Paista 175 asteessa noin 90 min.

Vinkkejä

Katso myös ohje vanhanajan merimiespihviin, jonka nesteenä käytetään perinteiseen tapaan kotikaljan ja lihaliemen sekoitusta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 365 kJ / 87 kcal 1644 kJ / 390 kcal
Rasva 2.1 g 9.6 g
- josta tyydyttynyttä 1.1 g 4.8 g
Hiilihydraatit 9.6 g 43.3 g
- josta sokereita 1.1 g 4.8 g
Proteiini 7 g 31 g
Ravintokuitu 0.9 g 3.9 g
Suola 0.4 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle