Sjömansbiff

Betygsatt 0 av 5
Merimiespihvi

Herr Snellmans sjömansbiffar är närmast oslagbara. Gör dubbelsats i långpanna, så räcker det åt många.

4 105 min

Ingredienser

  • 1 kg frysta potatisskivor
  • 2 stora lökar
  • 480 g Snellmans Lövbiff av nöt ytterfilé (2 askar)
  • 20 g smör
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 kruka finfördelad timjan
Lövbiff av nöt ytterfilé

Gör så här

  1. Skiva potatisarna och hacka löken. Skär lövbiffarna i mindre bitar och klubba dem en aning. Bryn löken och köttskivorna, smaksätt med salt och svartpeppar. Varva grytan med potatis, kött, lök och kryddor (kryddpeppar, salt, svartpeppar, lagerblad och finfördelad timjan). Häll på köttbuljong så att ingredienserna täcks. Tillreds i ugn i 175 °C i ca 90 min.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns något för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept